UFC 293: Adesanya v Strickland
SYDNEY, AUSTRALIA - SEPTEMBER 10: Israel Adesanya of Nigeria prepares to face Sean Strickland in the UFC middleweight championship fight during the UFC 293 event at Qudos Bank Arena on September 10, 2023 in Sydney, Australia. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Adesanya örül, hogy Whittaker újra a győztesek sorában van: „Jön értem, készen kell állnom”

Israel Adesanya dicséri korábbi UFC középsúlyú bajnok társát, Robert Whittakert, amiért visszatért.

Adesanya a UFC 243-on taszította le a trónról Whittakert, és lett középsúlyú bajnok. A UFC 271-en rendezett címmérkőzésük visszavágóján másodszor is legyőzte őt.

Mindkét harcos a bajnok öv visszaszerzésére hajt. Adesanya augusztus 17-én, a UFC 305-ön tér vissza, hogy az ausztráliai Perth-ben a középsúlyú bajnok Dricus Du Plessis ellen küzdjön meg a főmérkőzésen. Eközben Whittaker kétmeccses győzelmi szériában van, miután Paulo Costa és legutóbb Ikram Aliskerov ellen magasba emelték a kezét.

„A helyi hőssel, Rob Whittakerrel küzdöttem itt, aki éppenséggel egy vagy két héttel ezelőtt aratott egy nagyszerű győzelmet, de én itt küzdöttem meg vele, és először védtem meg az övemet ellenséges területen. Azt mondtam: ‘Tudod mit? Csinálok belőle egy show-t.’ És így is tettem. Gyönyörú volt Whittaker győzelme Aliskerov ellen. Robbie ellen már kétszer is harcoltam, van múltunk, de jó volt látni, hogy újra győztes, és jön értem, úgyhogy készen kell állnom” – mondta Adesanya a “TODAY”-nek adott interjújában.

Ahogy Adesanya tiszteletét teszi Whittaker előtt, úgy Du Plessis is ezt várja tőle. Du Plessis az első igazi afrikai UFC-bajnokként azonosítja magát – ami ellen Adesanya felháborodott.

„Tisztelned kell azokat a srácokat, akik előtted voltak. Ő az a fickó, aki azt mondja, hogy ‘Én vagyok az igazi afrikai bajnok’, de nézd, te nem lettél volna képes erre, amit most Dél-Afrikában csinálsz, ha én, Francis Ngannou És Kamaru Usman nem egyengetjük előtted az utat. Szóval tisztelned kell az idősebbeket.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ