LONDON, ENGLAND - JUNE 26: Anthony Joshua and Daniel Dubois face off during a Press Conference ahead of their Heavyweight contest at Wembley scheduled for 21 September 2024 on June 26, 2024 in London England. (Photo by Mark Robinson/Matchroom Boxing/Getty Images)

Jordan kételkedik Joshua nagy visszatérésében:  „Olyanokkal küzdött, akik nem ütöttek vissza”

Simon Jordan nincs meggyőződve arról, hogy Anthony Joshua visszatért a legjobb formájához. A bokszolói közösség több tagja is ragaszkodik ahhoz, hogy Joshua elvesztette a tüzet, miután 2019-ben legyőzte őt Andy Ruiz, majd 2021-ben és 2022-ben kétszer is kikapott Oleksandr Usyk ellen.

Joshua a Usyk elleni vereséget követő első két visszatérő mérkőzésén, Jermaine Franklin és Robert Helenius ellen tétovázott, hogy meghúzza a ravaszt. De a legutóbbi mérkőzésein Otto Wallin és Francis Ngannou ellen aratott megsemmisítő győzelmek sokakat arra engednek következtetni, hogy a britnek még mindig megvan a kegyetlen énje. Jordan azonban továbbra sincs meggyőződve erről.

Joshua szeptember 21-én a Wembley Stadionban Daniel Dubois ellen lép ringbe a “Triple D” IBF nehézsúlyú bajnoki címéért. Dubois-val kapcsolatban is hasonló kérdések merültek fel, miután Usyk és Joe Joyce ellen féltérdre ereszkedve tízig számoltak ellene. Joshuához hasonlóan azonban a közvélemény megítélése is megváltozott az utolsó két meccsével – a Jarrell Miller és Filip Hrgovic elleni két szívós győzelemmel.

Sokak szerint Joshua teljesen helyrejött és veszélyesebb, mint valaja. Jordan azonban úgy véli, AJ-nek még bizonyítania kell, mielőtt ilyen következtetést levonna.

„Ez egy izgalmas küzdelem lesz. Nem csatlakozom ahhoz a táborhoz, amely azt sugallja, hogy Anthony Joshua teljesen visszatért, mert végül is olyan bunyósokkal küzdött, akik nem nagyon ütöttek vissza. Jermaine Franklinnek volt némi próbálkozása, de Robert Helenius el sem találta. Wallin a közelében sem volt, Ngannou-val pedig Joshua megtette azt, amit Tyson Furynak kellett volna. Ha Daniel kőkeményen eltalálja, akkor poszttraumás stressz szindrómát fog kapni, mert visszaviszi őt egy olyan helyre, ahová Joshua többé nem akart visszamenni. Határozottan fennáll a lehetősége annak, hogy Daniel Dubois berántja őt oda, és ha így tesz, az egy izgalmas küzdelem lesz. Három vagy négy évvel ezelőtt, a Joe Joyce elleni meccs előtt úgy írtunk erről a srácról, hogy ‘felejtsd el Joshuát és Tyson Furyt, ez a srác, dinamit, Daniel Dubois az, akire figyelni kell’. És aztán történt pár dolog… Nem vagyok benne biztos, hogy megnyeri ezt a meccset, de rohadt nagy esélye van rá” – mondta a talkSPORT White és Jordan műsorában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ