futureofboxing/instagram

Jermall Charlót megfosztották WBC címétől egy nappal a letartóztatás után

Jermall Charlót hétfő este letartóztatták Texasban, és három vétséggel vádolták meg, amelyek ittas vezetéssel, baleset helyszínéről és a rendőrség elől való elmeneküléssel kapcsolatosak – közölte Chad Rogers, a Pearlandi Rendőrkapitányság sajtószóvivője kedden az ESPN-nek.

A 33 éves Charlót a bírósági feljegyzések szerint 9500 dolláros óvadék ellenében engedték szabadon, véralkoholszintje pedig 0,15 feletti volt. A törvényes határérték 0,08.

Kedden később Charlót megfosztották WBC középsúlyú bajnoki címétől, amelyet 2021 júniusa óta nem védett meg.

„A WBC a lehető legtöbbet nyújtotta és továbbra is nyújtani fogja Jermall Charlo támogatására a mentális jólétével kapcsolatos nehéz időszakában” – mondta a WBC elnöke, Mauricio Sulaiman a közösségi médiában kedden közzétett nyilatkozatában.

Sulaiman a keddi letartóztatás előtt egyre nagyobb felháborodással nézett szembe, hogy megfossza Charlót a címétől, de ellenállt a nyilvános követelésnek, és többször kifejezte támogatását a bokszolónak.

A Charlo megfosztásáról szóló döntéssel az ideiglenes címvédő Carlos Adames bajnokká emelkedett.

„A WBC szorosan együtt fog működni a PBC-vel, hogy biztosítsa a Jermall szükségleteire jelenleg legjobban odafigyelő lépéseket” – mondta Sulaiman keddi nyilatkozatában. „A helyzet alapos kiértékelése és a tények és az idők megértése után a WBC Jermallt szuperközépsúlyban rangsorolhatja.”

Charlo hétfőn 18:41 körül vezette piros Lamborghinijét, amikor a rendőrség szerint egy másik járművel ütközött. A balesetet követően szóbeli vita alakult ki, és Charlo inkább elhagyta a helyszínt, és nem várta meg a rendőrség kiérkezését. A rendőr végül azonosította a tartózkodási helyét, és egy jelzett autóval, bekapcsolt lámpákkal Charlo mögé állt. Charlo, aki a jármű egyetlen utasa volt, körülbelül egy mérföldön át vezetett, miközben a rendőr követte őt. Végül egy másik rendőr leparkolt Charlo elé, amikor az megpróbált áthajtani egy piros lámpán, és megállásra kényszerítette. Letartóztatták, és a Pearland város börtönébe szállították, ahol a szokásos józansági teszteket végezték el rajta. A rendőrség megállapította, hogy Charlo elvesztette „szellemi és fizikai képességeinek normális állapotát”. Ezután a Brazoria megyei börtönbe szállították.

Borítókép: futureofboxing/instagram

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ