Shakur Stevenson v Edwin De Los Santos
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 16: Shakur Stevenson leaves the ring after defeating Edwin De Los Santos in a fight for a vacant WBC lightweight title on November 16, 2023 in Las Vegas, Nevada. Stevenson won the vacant title by unanimous decision. (Photo by Steve Marcus/Getty Images)

Shakur Stevenson bejelentette következő meccsét: a szurkolók csalódottak

Shakur Stevenson következő mérkőzését Artem Harutyunyan ellen vívja meg július 6-án, a New Jersey állambeli Newarkban.

Shakur a WBC könnyűsúlyú bajnoki címét teszi kockára a Top Rank színeiben vívott, talán utolsó mérkőzésén. Stevensonnak még egy mérkőzése van hátra a szerződéséből. A legutóbbi meccsét a védekező stílusa miatt sok kritika érte, de nyerni tudott Edwin De Los Santos ellen. Azonban a mérkőzésen végig kifütyülték.

Shakur ezután egy hatalmas bejelentéssel úgy döntött, hogy visszavonul. A bokszoló azonban meggondolta magát. Tisztázta, hogy a De Los Santos elleni meccs előtt kézsérülése volt. Ha Artem ellen lenyűgözően tud teljesíteni, akkor újra szóba kerülhet a Gervonta Davis és Devin Haney elleni nagy meccsekért.

Artem nem a legnagyobb név. A mérlege 12-1-0. Az egyetlen vereségét a legutóbbi, Frank Martin elleni mérkőzésén szenvedte el. Az utolsó menetben térdre esett, ami elég volt Martin számára a sikerhez.

„Shakur és Newark városa között egyedülálló kapcsolat van, és nagyon örülünk, hogy visszatér egy újabb szülővárosi mérkőzésre egy kemény ellenfél ellen Artem Harutyunyan személyében” – mondta Bob Arum.

„Jó érzés hazatérni Newarkba, ahol egy fiatal legendát értékelnek, és itt megvédeni először a könnyűsúlyú bajnoki címem. Július 6-án, Down Goes Artem” – Stevenson.

„Tisztelem Shakur Stevensont, mint bajnokot, de azért jövök, hogy sokkoljam a szülővárosának szurkolóit és megnyerjem a WBC könnyűsúlyú bajnoki címét. Ez egy életre szóló lehetőség, és én ki fogom használni. Ez lesz a második mérkőzésem az Egyesült Államokban. A Frank Martin elleni vereségem óta tanultam és fejlődtem” – Harutyunyan.

Amennyiben Stevenson győzni fog, akkor nagy egyesítő mérkőzéseket célozhat meg könnyűsúlyban. Tank Davis, a WBA könnyűsúlyú bajnoka június 15-én Frank Martin ellen lép ringbe. Davis már elmondta, hogy a 6-7 mérkőzésre szóló megállapodásában Stevenson is szerepel. Szintén esélyes a május 11-én a megüresedett IBF könnyűsúlyú bajnoki címért megmérkőző Vaszilij Lomachenko és George Kambosos Jr. győztese. De mielőtt Shakur ezeket a lehetőségeket fontolóra venné, túl kell jutnia Artemen.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ