Daznboxing/instagram

Tyson Fury fontolóra veszi a lehetőségeket az azonnali visszavágó követelése helyett

Tyson Fury nem volt hajlandó elkötelezni magát amellett, hogy éljen a visszavágó záradékával, hogy később, 2024-ben Oleksandr Usyk ellen bokszoljon.

A 35 éves bunyós feláldozta WBC nehézsúlyú világbajnoki címét és veretlenségét, miután megosztott döntéssel kikapott a szaúd-arábiai Rijádban, a Kingdom Arénában, ahol a kilencedik menetben majdnem kiütötték. A mérkőzés ehelyett pontozással végződött, és a 37 éves Usyk lett a vitathatatlan nehézsúlyú bajnok.

Fury és Usyk megegyeztek, hogy 2024-ben kétszer is összecsapnak, de miután Fury – mielőtt elhagyta a ringet – ragaszkodott ahhoz, hogy ő nyert, és hogy ősszel visszavágót szeretne, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Fury azt mondta, hogy inkább mérlegeli a lehetőségeit.

„Most volt egy bunyóm, épphogy kijöttem a ringből. Nem akarok azon gondolkodni, hogy bokszmeccset vívjak. Hét hónapig voltam edzőtáborban, ne felejtsük el. Sérülés, vissza a táborba. Ez volt. Azért vagyok itt, hogy pénzt kapjak, lefeküdjek, és hazamenjek. Pontosan ezt fogom tenni, aztán átcsoportosítunk és megbeszéljük a dolgokat. Ha hamarosan lesz egy újabb meccs – októberben vagy akármikor -, akkor majd ringbe szállunk Sallyvel. Nyaralni fogok, beszélek a feleségemmel [Paris] és a [hét] gyerekemmel, és meglátjuk, mit akarok tenni. Nem azért bokszolok, mert nincs pénzem, egyszerűen szeretem ezt csinálni. Néhány hónap múlva 36 éves leszek, és gyerekkorom óta bokszolok. Hol ér véget az egész? 100 bunyó, agykárosodás és tolószék? Nem vagyok benne biztos. De egy biztos, szeretem ezt csinálni, jól éreztem magam a ringben. Amikor már nem ezt fogom érezni, akkor összecsomagolok. Ha látod az arcom, eléggé sok ütést kaptam, ahogy ő is, úgyhogy hazamegyünk, eszünk valamit, iszunk pár sört, eltöltünk egy kis családi időt, megsétáltatjuk a kutyát, elmegyünk a borravalóért, és Frankkel [Warren, a társproducere] megbeszéljük, mi lesz a jövőben.”

Mielőtt elhagyta volna a ringet, Fury felvetette, hogy Usyk talán a bírók kegyes döntésének kedvezményezettje volt, akik szimpatizáltak azzal, hogy Oroszország megszállta Usyk országát, Ukrajnát.

„Ez nem a bokszolókon múlik” – válaszolta Fury arra a kérdésre, hogy még mindig így gondolja-e. „Az egyik bíró szerint én nyertem, kettő szerint nem. Ez van. Nem igazán tudok túl sokat mondani róla. Jó meccset rendeztünk a szurkolóknak. Mindig azt mondom, hogy ez arról szól, hogy fizessenek és harcoljak. Mi ezt megtettük. Köszönöm Oleksandrnak a jó küzdelmet. Szoros volt. Úgy gondolom – szerintem – eleget tettem, de nem vagyok bíró. Nem ítélhetek meg egy meccset, miközben bokszolok. Ha azt mondták volna nekem az utolsó menetben, hogy »A földön vagy – menj ki és próbáld meg befejezni«, akkor ezt tettem volna, de a sarokban mindenki azt hitte, hogy mi állunk nyerésre. Csak annyit kellett tennem, hogy tovább bokszolok és csinálom, amit eddig. Nem fogok sírni. Rengeteg győzelmem volt, és Istennek adtam a dicsőséget – volt ez az egy vereségem, szoros küzdelem, egy olyan jó harcos ellen, mint Usyk. Mindent megpróbáltam. Igazából nagyon jól éreztem magam. Nem tudom, hogy látszott-e, de játszottam; kezeket a hátam mögé tettem. Élveztem. Oleksandr jó bunyós, én is elkaptam őt, ahogy ő is engem. Remélem, ti is annyira élveztétek, mint én.”

„Az első hat menetben talán egy menetet megnyert. Mondjuk, az első hatból ötöt megnyertem – a következő hatból is nyertem néhányat. Szoros volt – nem tudom. Mindent megtettem, ami tőlem telik. Nem sikerült. Az egyik bíró szerint én nyertem, a másik kettő szerint nem, úgyhogy nem panaszkodhatok. Hadd mondjam el – nagyon boldog vagyok. Úgy gondoltam, hogy megnyertem a meccset, de ez van. Boldog vagyok a teljesítményemmel. Mindkét férfi megkapta a fizetését, és mindketten hazamennek a kedves feleségükhöz és gyermekeikhez, és ez a lényeg. Műsort rendeztünk a szurkolóknak. Usyk 37 éves, én pedig [majdnem] 36 vagyok. Már nem vagyunk fiatal gyerekek. A pályafutásunk végén járunk, és nagyszerű meccseket vívunk, úgyhogy büszke vagyok magamra. A kilencedik menetben megsérültem, de visszavágtam. Ezt teszi a GK [Gypsy King, Fury beceneve]. Csak hálás vagyok, hogy mindketten épségben kijutottak a ringből. Tudtam, hogy az ellenfelem jó bokszoló, nem lepett meg. Teljesen felkészültek voltunk. Hosszú edzőtáborunk volt. Úgy gondolom, hogy a lehető legjobb voltam. Nem hiszem, hogy tudtam volna jobban teljesíteni. Talán ha azt mondták volna nekem, hogy bajban vagy, akkor az utolsó két menetben megnyomhattam volna, és megpróbálhattam volna megtámadni őt. Nem tudom, mi fog történni. Egy esetleges visszavágón azt hiszem ugyanígy csinálnék mindent, talán szorosabban védekezék, egy kicsit jobban koncentrálnék, kevesebbet szórakoznék, mert jól éreztem magam odabent. Játszottam; testre ütöttem őt; felütöttem a fejét. Azt hittem, én irányítom a küzdelmet.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ