Tyson Fury v Deontay Wilder
LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 09: Deontay Wilder looks on before his WBC heavyweight title fight against Tyson Fury at T-Mobile Arena on October 09, 2021 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Al Bello/Getty Images)

Wilder: „Alig várom, hogy teljes erőből eltaláljam Zhangot, ki fogom ütni!”

Deontay Wilder újra ringbe lép, és a következő mérkőzése előtt fenyegetéseket küldött ellenfelének, Zhilei Zhangnak.

Wilder és Zhang az egyik kiemelkedő összecsapás a júniusi Matchroom vs. Queensberry 5 v 5 rendezvényen, és Wildert Eddie Hearn csapatkapitánynak választotta az eseményre, ami azt jelenti, hogy ha győz, akkor extra pontot kap az összesített versenyben.

Ezen a mérkőzésen az a két nehézsúlyú csap össze, akik legutóbb vereséget szenvedtek, ráadásul mindkettő ugyanattól az embertől, Joseph Parkertől. Parker decemberben, a Day of Reckoning hatalmas kártyáján verte meg Wildert karrierje egyik legjobb teljesítményével. A 12 menetes pontozásos győzelemhez vezető úton elkerülte a nagy ütéseket és okosan bokszolt. Aztán márciusban, Anthony Joshua Francis Ngannou elleni győzelmének előmérkőzésén Parker hasonlóan járt el a Zhang elleni meccsén, aki a híres brit Joe Joyce-t kétszer is legyőzte. Bár Parker padlóra került, a többi menetben eleget tett ahhoz, hogy újabb 12 menetes pontozásos győzelmet arasson.

A Matchroom Boxingnak nyilatkozva Wildert a híres ütőerejéről kérdezték.

„Úgy gondolom, hogy még feljebb tudok kapcsolni. Néha ki kell hoznod magadból azt a gyilkos ösztönt. Néhányan félnek előhozni, mert tartanak attól, hogy mi történhet a másikkal, de június 1-jén mindezt elő fogjuk hozni. Tetszik, ahogy Zhang bizonyos kombinációkat dob. Alig várom, hogy eltaláljam teljes erőből. Tudjuk, hogy mennydörgés van a karjaimban, biztosan ki fogom ütni. Meglátjuk, mit tud.”

Végül megkérdezték tőle, hol lesz egy évtized múlva.

„10 év múlva mosolygok, boldog vagyok, békében. Nem tudom megmondani, hol leszek, mert ki tudja. Ha a halál megtalál, akkor is békében leszek, mert mindent megtettem a földön, amit akartam.”

Akármelyikük is veszít ebben a küzdelemben, mindketten nagyon hátra sodródnának az elit mezőnytől, és valószínűleg a visszavonulás is szóba kerülne.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ