Boxing In Riyadh: Tyson Fury v Francis Ngannou
RIYADH, SAUDI ARABIA - OCTOBER 28: Francis Ngannou looks on prior to the Heavyweight fight between Tyson Fury and Francis Ngannou at Boulevard Hall on October 28, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Francis Ngannou kivesz egy kis szünetet a gyermeke tragikus elvesztése után

Francis Ngannou bunyós jövője továbbra is bizonytalan, miután kisfia tragikusan elhunyt a hónap elején.

A 37 éves Ngannou május 1-jén posztolt a közösségi médiában: „Az én kisfiam, a társam, Kobe tele volt élettel és örömmel. Most élet nélkül fekszik… Túl korán ment el, de mégis távozott. A legjobb énem voltam mellette, és most fogalmam sincs, ki vagyok. Az élet olyan igazságtalan, hogy ott sújt le ránk, ahol a legjobban fáj. Hogy lehet ilyesmivel megbirkózni? Hogyan tudsz vele együtt élni?”

Az egykori UFC nehézsúlyú bajnok öt hónap alatt mindössze két profi bokszmeccsen hagyott nyomot a bokszban: debütálásakor végig küzdött Tyson Fury ellen, akit padlóra is küldött egyszer, majd februárban két menetben megállította Anthony Joshua.

A Las Vegasban élő kameruni azonban érthető módon időt szán arra, hogy a tragikus veszteség feldolgozása közben átgondolja, mit szeretne tenni a továbbiakban.

„Majd meglátjuk. Mint tudjuk, tragikus helyzetbe került a 18 hónapos kisfia alig egy hónappal ezelőtti halálával, így jelenleg egyáltalán nem gondolkodunk a bokszoláson. A szívem és a lelkem még mindig együtt van vele. A gyógyulás folyamatában van a legtragikusabb dolog után, ami egy szülővel történhet. Nincs semmi a világon, és úgy értem, semmi sem tragikusabb, mint amikor a gyermeked meghal. Ismered a dolgok természetes rendjét. Nekünk a gyerekeink előtt kell elmennünk, így amikor valami ilyen pusztító dolog történik, nem vagyok benne biztos, hogy képes lennék visszarázódni egy ilyen traumából. Napról napra halad. Még csak nem is gondoltam arra, hogy verekedni fog, vagy hogy mit fog csinálni, ami a harcokat illeti. A szívem csak vele van. Csak azt kívánom neki, hogy gyógyuljon meg, és valahogy képes legyen együtt élni ezzel. Ez rossz. És nagyon szomorú. Elvesztette a fiát, Kobe-t, meglátjuk, mi lesz a jövőben” – mondta edzője, Dewey Cooper.

Cooper, aki a Team Combat League edzője, Mike Tysonnal is együtt dolgozik a nehézsúlyú ikon Jake Paullal való közelgő eseménye előtt. De Cooper az elmúlt hetekben is kapcsolatban maradt Ngannou-val.

„Beszélgetünk. Szeretném, ha azt csinálná, amit a szíve kíván. Hosszú, nehéz út vezetett a vegyes harcművészeti karrierjéig, volt két jó bokszmeccse. Amit Francis tett, az annyira példátlan. Az első bokszmeccse egy világbajnok ellen volt, majd utána Anthony Joshua ellen bokszolt, tehát a korszak három legjobb nehézsúlyúja közül kettővel kiállt. Bármit is akar csinálni, természetesen támogatjuk. Ha teljesen rajtam múlna, nagyon örülnék neki, ha újra bokszolna. Megvan hozzá a képessége és a tehetsége. A Joshua-meccs nem úgy alakult, ahogy mi akartuk, egyszerűen nem a mi esténk volt, de ti is láthattátok, hogy milyen képességei vannak Fury ellen, és több nehézsúlyú ellenfél is van, akit biztosan meg tudna verni.”

A nehézsúly azóta került előtérbe, hogy Oleksandr Usyk Fury ellen vitathatatlan bajnok lett. Usyk kérvényezte az IBF-nél, hogy megtarthassa a bajnoki övét, megelőzve a Filip Hrgovic és Daniel Dubois közötti összecsapást, amely sokak szerint a megüresedett övért mehetne.

„Mielőtt Francis Joshua ellen bokszolt, nagyon drukkoltam Furynak, hogy legyőzze Usykot, mert úgy éreztem, hogy meg fogjuk verni Joshuát, és azt a visszavágót akartuk Furyval, az összes címért. De miután kikaptunk Joshua ellen, tudtam, hogy Usyk fogja megnyerni a párharcot. A cirkálósúlyúakkal az a helyzet, hogy gyorsabb tempóban harcolnak. Ha cirkálósúlyú vagy, aki bírja a nehézsúlyúak erejét, akkor előnyben vagy. Kicsit gyorsab, mozgékonyabb vagy és a legtöbbször a képességeid is jobbak. Usyk megmutatta ezeket. Az elején volt egy kis gondja, de ezzel a tempóval nehéz lépést tartani. Tudtam, hogy Usyk megnyeri a meccset.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ