RIYADH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 23: Anthony Joshua celebrates victory following the Heavyweight fight between Anthony Joshua and Otto Wallin during the Day of Reckoning: Fight Night at Kingdom Arena on December 23, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Richard Pelham/Getty Images)

Joshua a Hrgovic-Dubois győztesével találkozhat, vagy jön Wilder?

Anthony Joshua promótere, Eddie Hearn megerősítette, hogy a nehézsúlyú kihívó következő mérkőzésére szeptemberben kerül sor, a legvalószínűbb ellenfél pedig a Filip Hrgovic vs. Daniel Dubois mérkőzés győztese lesz – egy Deontay Wilder-szerű kikötéssel.

Miközben a hétvégi „5 vs. 5” kártyára készül, Hearn elmondta, hogy ezen a héten Szaúd-Arábiában csatlakozik hozzá Joshua, hogy testközelből nézze meg következő potenciális riválisát. Várható volt, hogy a Hrgovic és Dubois közötti összecsapás a megüresedett IBF nehézsúlyú bajnoki címért zajlik majd, mivel a szervezet megfosztaná a vitathatatlan bajnokot, Oleksandr Usykot az övtől, amennyiben beleegyezik a Tyson Fury elleni azonnal visszavágóba Most azonban, hogy megerősítették, miszerint december 21-én jön a visszavágó, az ukrán – Turki Alalshikh szaúdi fizetőmester támogatásával – kivételt kért a szankciós szervezettől, hogy ismét az összes öv legyen a tét.

Az IBF, amely a héten követelte Canelo Alvareztől, hogy teljesítse a szuperközépsúlyú kötelességét, vagy adja le a címét, most vizsgálja ezt a fellebbezést. Amennyiben végül betartják a saját szabályaikat, és megfosztják Usykot a kötelező kötelezettség elmulasztása miatt (Hrgovic jelenleg az IBF első számú kihívója), akkor ebből az következik, hogy a szeptemberi összecsapás Joshua (negyedik helyezett) és Hrgovic vagy Dubois (harmadik helyezett) között a megüresedett címért zajlik majd.

Egy ilyen mérkőzés piacképessége azonban némileg csökkenhet, ha az IBF helyt ad Usyk kérésének. Akár az öv van kockán, akár nem, egy Joshua és Wilder közötti összecsapás – ha az amerikai a hétvégén Zhilei Zhang ellen újra megtalálja régi formáját – lényegesen nagyobbat szólna.

„A befutó, aki legközelebb AJ ellen léphet ringbe, a Hrgovic-Dubois győztes, és remélhetőleg ez az [IBF] világbajnoki címért lesz, de ugyanakkor, ha Deontay Wilder jön és szenzációs teljesítményt nyújt, akkor talán újra fellángol Joshua Wilder ellen” – mondta Hearn.

A promóter, aki jelenleg George Warrennel és Alalshikkal is tárgyalásokat folytat a Joshua-meccséről, jelezte, hogy az ellenfelet a következő hetekben fogják megerősíteni, a sajtótájékoztatót pedig már ideiglenesen „június 24-re vagy június 25-re” foglalták le.

„Nagyszerű hír, hogy létrejön a visszavágó Usyk és Fury között, mert ez egy hatalmas meccs, és valahogy örülök, hogy nem októberben lesz, mert így biztosan készen fognak állni. Ez elég idő a srácoknaka  felépülésre.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ