Leon Edwards UFC 296 Press Conference
LAS VEGAS, NEVADA - DECEMBER 14: Leon Edwards of Jamaica is seen on stage during the UFC 296 press conference at MGM Grand Garden Arena on December 14, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Edwards nyitott egy Makhachev elleni meccsre, de…

Leon Edwards úgy véli, hogy neki és Islam Makhachevnek még van min dolgozniuk, mielőtt találkoznak egy szuperharc keretein belül.

Szombat este (június 1.) a ‘Dagestani Destroyer’ bezsebelte harmadik sikeres könnyűsúlyú címvédését, és az elsőt egy legitim kihívó ellen könnyűsúlyban, amikor a UFC 302-es szórakoztató összecsapásukon az ötödik menetben legyőzte a divízió rajongók kedvencét, Dustin Poiriert. A mérkőzést követően Makhachev hangot adott annak a vágyának, hogy feljebb lépjen váltósúlyba, hogy megpróbálja letaszítani a trónról, Leon Edwardsot, és ezzel két kategóriás bajnokká váljon.

Makhachev nyilatkozatára reagálva a Sky Sportsnak adott nemrégiben adott interjújában „Rocky” nem volt hajlandó kizárni egy jövőbeli, Makhachevvel való mérkőzést, de világossá tette, hogy még rengeteg munka vár rájuk a saját súlycsoportjukban.

„Szívesen harcolnék vele. De azt hiszem, mindkettőnknek van még tennivalója a saját súlycsoportjában. Most harcolt az első könnyűsúlyú, tényleges könnyűsúlyú címvédésén. Úgy érzem, hogy van még néhány ellenfél a súlycsoportjában, akiken először át kell mennie, mielőtt feljebb lépne…”

Természetesen Edwards elismeri, hogy egy Makhachev elleni összecsapás hatalmas pénzt hozna, de mindezek előtt, el kell intéznie néhány fontos dolgot az első számú váltósúlyú kihívóval, Belal Muhammaddal.

„Ez egy hatalmas küzdelem. Úgy érzem, hogy először a divíziómon belül kell dolgoznom, aztán jöhetnek a szupermeccsek” – tette hozzá Edwards.

Ha nem Leon Edwards, akkor valószínűleg egy Arman Tsarukyan elleni meccs lesz a következő Makhachev számára. A UFC 300-on Charles Oliveira elleni megosztott döntéssel aratott győzelmével megalapozta, hogy ő legyen a következő a sorban.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ