Manny Pacquiao - Philippines Presidential Candidate Pacquiao Campaigns In Manila
MANILA, PHILIPPINES - APRIL 09: Senator and boxing icon Manny Pacquiao takes part in a rally in a slum area as he campaigns for the presidency on April 09, 2022 in Manila, Philippines. Pacquiao is trailing well behind in the latest opinion polls against frontrunner Ferdinand "Bongbong" Marcos Jr., the son and namesake of the late dictator Ferdinand Marcos, but has refused calls to back out from the presidential race amid alleged unity talks among candidates in a bid to stop another Marcos presidency. The former boxer who has won world titles in a record eight weight classes has made fighting corruption a centerpiece of his campaign, vowing to jail corrupt politicians and to strengthen efforts to recover the billions of dollars missing since the fall of the Marcos dictatorship. (Photo by Ezra Acayan/Getty Images)

Manny Pacquiao: „Történelmet akarok írni”

Egy Manny Pacquiao-Mario Barrios WBC váltósúlyú címmeccsre készülnek idén ősszel Las Vegasban, mondta a Manny Pacquiao Promotions elnöke, Sean Gibbons az ESPN-nek.

A 45 éves Pacquiao a Yordenis Ugas ellen 2021 augusztusában elszenvedett pontozásos veresége óta nem lépett ringbe. A minden idők legnagyobb bokszolója a Fülöp-szigetek korábbi szenátora (2016-22), és várhatóan jövőre újraindul a választásokon, miközben megpróbál egy utolsó mérkőzést véglegesíteni.

A Rizin Fighting Federation bejelentette, hogy Pacquiao július 28-án a japán Saitamában egy bemutatómérkőzésen a pehelysúlyú bajnokával, Chihiro Suzukival csap össze. A mérkőzésre 150 fontban kerül sor három háromperces menetben, mivel Pacquiao igyekszik élesben maradni a Barrios elleni, remélhetőleg még ebben az évben esedékes címmeccs előtt.

„40 évesen történelmet írtam Keith Thurman legyőzésével, és úgy érzem, 45 évesen még sok van bennem, mivel az elmúlt években nem sokat kaptam. Történelmet akarok írni” – mondta Pacquiao az ESPN-nek.

A boksz egyetlen nyolcosztályos bajnoka, Pacquiao 1998-ban, 19 évesen, 112 fontban nyerte az első övét. Utolsó bajnoki győzelmét 2019 júliusában Thurman ellen aratta 147 fontban. Pacquiao megpróbált különleges felmentést kapni, hogy részt vehessen a nyári párizsi olimpián, de a NOB elutasította a kérését, hogy megkerülhesse a 40 éves korhatárt. A Floyd Mayweather elleni 2015-ös veresége minden idők legnagyobb bevételt hozó bunyója maradt a több mint 600 millió dolláros bevétellel.

Barrios szeptemberben Ugas elleni pontozásos győzelemmel szerezte meg a WBC ideiglenes váltósúlyú világbajnoki címét. Terence Crawfordot a múlt hónapban szünetelt bajnokká módosították, mivel 154 fontban próbál szerencsét, és várhatóan Barriost bajnokká emelik.

A 29 éves San Antonió-i Barrios a Gervonta Davis és Thurman ellen 2021-22-ben elszenvedett vereségei óta három egymást követő mérkőzést nyert meg.

„Nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy ez a meccs létrejöhet” – mondta Barrios. „Manny Pacquiao egy jövőbeli Hall of Famer, egy legenda, akire felnéztem gyerekként. Megtiszteltetés és valóra vált álom lenne vele a ringben lenni”.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ