David Benavidez & Jose Benavidez Jr. Media Workout
BURIEN, WASHINGTON - NOVEMBER 09: David “El Monstruo” Benavidez tapes his hands before working out with his brother Jose Benavidez Jr. (not pictured) during a media training session on November 09, 2023 in Burien, Washington. The Benavidez brothers will enter the ring on Saturday, November 25 in a Premier Boxing Champions event from Michelob ULTRA Arena at Mandalay Bay Resort and Casino in Las Vegas. (Photo by Steph Chambers/Getty Images)

Benavidez Gvozdyk legerősebb, leggyorsabb, könyörtelen változatára számít

David Benavidezt nem igazán érdekli, milyen megmérettetésre készül félnehézsúlyú debütálása során. Benavidez június 15-én a korábbi WBC félnehézsúlyú bajnok Oleksandr Gvozdyk, a 2012-es ukrán olimpiai bronzérmes ellen lép ringbe.

A mérkőzés a Las Vegas-i MGM Grandban megrendezésre kerülő Gervonta Davis vs. Frank Martin mérkőzés társfőmérkőzése lesz, amelyet a Prime Video és a PPV.com közvetít. A párharc során az ideiglenes WBC félnehézsúlyú világbajnoki cím lesz a tét, és a győztes előkelő pozícióba kerül az október 12-i Artur Beterbiev-Dmitry Bivol vitathatatlan címmérkőzés győztesével szemben. Benavidez úgy volt, hogy júniusban kapja meg a saját PBC főmérkőzését, de Luis Decubas ügynök felhívta azzal az ötlettel, hogy a „Tankkal” csapatot alkothatna.

A „mexikói szörny” rögtön lecsapott az ajánlatra, hogy egy jó párost alkothassanak, akik együttesen 89 százalékos kiütési aránnyal rendelkeznek.

„Ez egy nagy lehetőség számomra és egy különleges csemege a szurkolóknak, hogy a boksz két legpusztítóbb ütője egyazon kártyán küzdhet” – mondta Benavidez a BoxingScene-nek. „Nagyon izgatott vagyok a mérkőzés miatt. Egymás rajongói előtt léphetünk ringbe. Ez összességében a boksz győzelme lesz”.

Gvozdykot Alvarez edzője, Eddy Reynoso menedzseli, és már edzett is a mexikói sztárral. Benavidez úgy gondolja, hogy ha nem tudja rávenni Alvarezt, hogy bokszoljon vele, akkor megpróbálhatja a legközelebbi, vitathatatlan szuperközépsúlyú világbajnokot is lecsapni.

„Gvozdyk kemény harcos – mondta Benavidez. „Száz százalékban erre a meccsre koncentrálok. Bármi is történik, majd kitaláljuk, ha eljön az ideje. Csak június 15-re gondolok. Rendkívül keményen edzünk. Nagyon izgatott vagyok, hogy ellopjam a show-t”.

Míg a 27 éves Benavidez 2023-ban Caleb Plant és Demetrius Andrade legyőzésével ért el áttörést, addig a 37 éves Gvozdyk tavaly hároméves visszavonulásából tért vissza a Beterbiev elleni 2019-es kiütéses vereségét követően, hogy három győzelmet arasson.

„Ha arra gondolok, hogy öreg, nem az a bunyós, aki volt, és sérült, akkor nem fogom magam 100 százalékosan motiválni, hogy a legjobb verziómat hozzam ki magamból. Úgy kell edzenem, mintha ez a fickó lenne a legerősebb, leggyorsabb és legkíméletlenebb fickó, akivel találkoztam. Erre készülök. Lehet, hogy a meccsen másképp lesz és két menet alatt könnyedén eltakarítom őt.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ