Photos: Esther Lin / Premier Boxing Champions

Gvozdyk véleménye Benavidezről: „Ha olyan könnyű ellenfél lenne, mindenki szívesen bokszolna vele”

A korábbi olimpikon és WBC félnehézsúlyú világbajnok Oleksandr Gvozdyk reméli, hogy David Benavidez ellen is meg tudja tartani a formáját.

Serhii Bohachuk, Vasiliy Lomachenko, Oleksandr Usyk és Denys Berinchyk fontos győzelmeit követően Gvozdyk reméli, hogy ezt a lenyűgöző sorozatot tovább tudja folytatni.

Gvozdyk 20-1-re áll, és szombaton a Las Vegas-i MGM Grandban a Benavidezt fogadja félnehézsúlyban.

„Ez jó. Eszembe juttatja azokat a klassz hangulatokat az olimpiai játékokról, amikor mindannyian együtt küzdöttünk és együtt nyertünk. Remélhetőleg folytatom a sorozatot. Természetesen szeretném felvidítani a hazámban élőket, különösen ebben a nehéz időszakban Ukrajnában.”

Benavidez profiként több mint 180 fontot nyomott, de szuperközépsúlyban dominált, bár belefáradt abba, hogy a vitathatatlan bajnok Saul „Canelo” Alvarez elleni mérkőzésre várjon, ezért lépett feljebb a súlycsoportban. Az októberi Artur Beterbiev- Dmitry Bivol vitathatatlan címmérkőzés győztesével szeretne összecsapni, de Gvozdyk, aki 2019-ben Philadelphiában egy ütközetben kikapott Beterbievtől, Benavidez útjában áll.

„Nos, egy nagy darab srác, és azt is mondta, hogy félnehézsúlyban jobban érzi magát. Meglátjuk. Sokra tartom, az egyik legjobb a bokszban. Egy ’Szörny’, nem véletlenül az egyik legtöbbet elkerült bunyós. Ha olyan könnyű ellenfél lenne, mindenki szívesen bokszolna vele. De valamiért senki sem akar, szóval nyilvánvalóan ő az egyik legjobb.”

A hype a veretlen Benavidez körül zajlik, aki nem kerülheti el, hogy Canelóról kérdezzék. Ez azt jelenti, hogy az emberek Gvozdykon túlra tekintenek?

„Talán. Nem tudom. Majd szombaton meglátjuk.”

Gvozdyk a Beterbiev vereség után kórházban kötött ki, és fennáll a veszélye, hogy ez elvett valamit a bunyósból, amit talán már nem kap vissza. Ezt követően három évig nem bokszolt. 

„Ez három év pihenést adott nekem. Készen állok arra, hogy újra ringbe szálljak. Remélem, hogy 37 évesen szombaton a legjobb formámat fogom hozni.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ