Premier Boxing Champions

David Benavidez legyőzte Oleksandr Gvozdykot, még mindig Canelót akarja

David Benavidez viszonylag otthonosan mozgott első félnehézsúlyú szereplésén, és egyhangú pontozással győzött Oleksandr Gvozdyk ellen szombat este az MGM Grandben.

Benavidez először lépett fel félnehézsúlyba, miután többszöri próbálkozása, hogy a vitathatatlan szuperközépsúlyú bajnok Canelo Alvarezt elcsábítsa egy mérkőzésre, kudarcba fulladt.

Gvozdykot kényelmesen verte, a bírók 119-109, 117-111 és 116-112 arányban Benavideznek adták a győzelmet. Ezzel a sikerrel megszerezte a WBC ideiglenes világbajnoki címét.

„Szerintem ez egy 7-es a 10-ből, hogy őszinte legyek” – mondta Benavidez, amikor megkérték, hogy értékelje a teljesítményét. „Oleksandr nagyszerű bunyós. Nem csoda, hogy ő egy korábbi bajnok, olimpikon.”

A 27 éves Benavidez elárulta, hogy a mérkőzés előtt megsérült az arca, és ínszakadást szenvedett a jobb kezében. Ez nem igazán látszott meg a teljesítményén, hiszen 223 ütést vitt be, szemben Gvozdyk 163 ütésével a CompuBox szerint. Az egyik kritika a teljesítményével kapcsolatban az erő hiánya lehetett. Gvozdyk sosem került igazi bajba.

Az, hogy Benavidez ereje teljesen átültethető-e félnehézsúlyba, valószínűleg vita tárgya lesz, ha valaha is továbblép a címvédő Artur Beterbiev vagy Dmitry Bivol elleni potenciálisan kiemelt mérkőzésekre. Egyelőre Benavidez azt mondta, hogy a félnehézsúlyt és a természetes súlycsoportját, a szuperközépsúlyt is meg fogja nézni. Elmondta, hogy a szombati meccs esti súlya 189 font volt.

„Még mindig szeretnénk szuperközépsúlyba visszamenni, hogy az övekért küzdhessek. Ha Canelót elkapjuk, vagy ha megüresedik egy cím, akkor szeretném megnyerni.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ