Öt magyar győztes a Hell Boxing Kings utolsó miskolci versenynapján!

Öt magyar ökölvívó nyerte meg mérkőzését a miskolci Hell Boxing Kings ötödik versenynapján, így mindannyian szerepet kaphatnak a novemberi élő show keretében.

Kovács Kruzitó a padlót is megjárta az első menetben a román Ionut Chiriac ellen, de sikeresen túlélte a legnehezebb pillanatokat, és rendezni tudta a sorait. A második menetben nagyobb lendülettel tért vissza és ebben a három percben már ő adta a nagyobb pofonokat a fáradó románnal szemben. A harmadik menetben a szíve vitte előre a Vasas tehetségét és sikerült megfordítania ezt az összecsapást a 60 kilósok között.

A magyar csapat másik könnyűsúlyú (60kg) ásza, a junior Európa-bajnok Oláh Levente nagyon sok testütéssel próbálta gyors döntésre vinni a mérkőzését a román Adrian Gherghel ellen. A 19 esztendős magyar űzte-hajtotta román ellenfelét, mint a korábbi eseményeken is és magabiztos győzelmet aratott ezen a mérkőzésen.

Ifjúsági Vb-ezüstérmesünk Gémes Levente még meg sem született akkor, amikor görög ellenfele, Theodorisz Ricakisz már bokszolt. A szegedi kiválóság az első menetben nagyon jól érezte a ritmust, a harmadikban több ütést kapott be, de szerencsére az előnye kitartott a mérkőzés végéig. Hasonlóan nehéz összecsapásban nyert Mester Soma is, akinek szintén görög ellenfél jutott, Evangelosz Makrilakisz, és csak megosztott pontozással tudott győzni.

Bernáth István a délutáni program végén már az első percben számoltatott a horvát ellenfelére, de Marin Mindoljevics nem volt könnyű ellenfél, nagyon sokat dolgozott azért, hogy visszajöjjön a meccsbe. Bernáth Pisti pontosabb volt a mindent eldöntő harmadik menetben, és egyhangú pontozással sikerült megnyernie ezt a párharcot.

Nagy Wilson nagyon technikásan bokszolt és az azeri Nagijev ellen másképp is alakulhatott volna a mérkőzése, sikeresen tért vissza hosszú idő után. Kovács Zoltán ment előre folyamatosan a 18 éves szlovák Juraj Bona ellen, de riválisa gyorsabb volt lábon, így ő nem jutott be a következő, novemberi körre. A cirkálósúly (86kg) korábbi magyar bajnoka, Tallósi Péter ezen az eseményen tért vissza a ringbe, de nem bírt a nagyon rutinos szerb ellenféllel szemben a mai napon.

A magyar ökölvívók eredményei az ötödik versenynapon:

60kg: Kovács Kruzitó – Ionut Chiriac (román) 3:0

60kg: Oláh Levente – Adrian Gherghel (román) 3:0

67kg: Nagy Wilson – Szejidaga Nagijev (azeri) 1:2

67kg: Kovács Zoltán – Juraj Bona (szlovák) 0:3

75kg: Gémes Levente – Theodorisz Ricakisz (görög) 2:1

75kg: Mester Soma – Evangelosz Makrilakisz (görög) 2:1

+91kg: Bernáth István – Marin Mindoljevics (horvát) 3:0

+91kg: Tallósi Péter – Vladan Babics (szerb) 0:3

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Interjúk

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ