(Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Egy tiszta lap Wildernek? Lehet még bajnok a Bronzbombázó?

A WBC elnöke, Mauricio Sulaiman elmondta, hogy a szankciós szervezet jóváhagyna Deontay Wilder egy bridgersúlyú címmérkőzést.

A cirkálósúly és a nehézsúly között elhelyezkedő súlycsoportot, amely 224 fontos határral rendelkezik, 2020-ban hozták létre, és a WBC és a WBA is elismeri.

Evgeny Tishchenko a WBA címvédője, míg Lawrence Okolie nemrég a WBC változatát szerezte meg, amikor májusban legyőzte Lukasz Rozanskit.

Okolie-nak legközelebb Kevin Lerena ellen kell megvédenie zöld-arany szíját, de Sulaiman ragaszkodik ahhoz, hogy ennek a mérkőzésnek a győztese Wilder ellen léphetne ringbe, ha a Bonzbombázó benyújtja a kérelmet a WBC-hez.

„Biztos vagyok benne, hogy ha Wilder a Bridgerweight bajnok ellen szeretne bokszolni, a WBC jóváhagyná, de még nem kaptunk semmit a kedves Deontay táborától” – írta Sulaiman az X-en, miután egy rajongó rákérdezett a lehetőségre.

Wilder 2015 és 2020 között birtokolta a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét, és a bridgersúlyú korona megszerzésével kétsúlyú világbajnokká válhatna. Sok rajongó reméli, hogy a „Bronzbombázó” visszavonul, miután az utolsó két meccsén Joseph Parker és Zhilei Zhang ellen lehangoló teljesítményt nyújtott, bár hivatalosan még nem akasztotta szögre a kesztyűjét.

„Rengeteg olyan nagynevű nehézsúlyú van, akik nem hatalmasak, és akik azon fognak gondolkodni, hogy vajon a közeljövőben tudok-e nyerni nehézsúlyú világbajnoki címet. Lehet, hogy nem, de világbajnok lehetek, ha Lawrence Okolie ellen felveszem a kesztyűt. Azt hiszem, talán Wilder az a fajta karakter, aki azt gondolhatja, hogy hatalmas név a bokszban, korábbi világbajnok, de nagyon messze van attól, hogy újra nehézsúlyú bajnok legyen. De miért ne lehetne kétsúlyú világbajnok azza, hogy lemegy bridgersúlyba?” – mondta George Groves a Sky Sportsnak.

Egy Okolie elleni meccs nagyon könnyen összejöhetne, mivel a brit nemrég kifejezte érdeklődését a Rozanski elleni győzelem után, hogy szívesen bokszolna Wilderrel. Az iFL TV-nek így fogalmazott.

„Ha egy öv a tét, az mindig jobb. Nyilvánvaló, hogy Wilder nehézsúlyú bajnok volt, valószínűleg egy WBC övért szívesen bokszolna.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ