toprank/instagram

Boksz, MMA vagy BKFC? Usyk a Fury elleni meccs után valami különlegesbe vághat bele

Oleksandr Usyk készen állhat arra, hogy elhagyja a nehézsúlyú ökölvívást, ha sikerül legyőznie Tyson Furyt a decemberi visszavágójukon.

Így gondolja ezt edzője, Sergey Lapin, aki szerint a 37 éves bunyós mindent elért, ami a súlycsoportban lehetséges. Az ukrán hős a négyöves korszak első vitathatatlan bajnoka lett, amikor májusban felülmúlta Furyt, és Lapin nehezentudja elképzelni, mi tudná Usykot maradásra bírni, ha győzelmét egy újabb győzelemmel tudja alátámasztani a brit ellen.

Lapin nemrégiben a Betwaynek beszélt arról, hogy mit tartogathat a jövő Usyk számára – és felmerült az ötlet, hogy „The Cat” más küzdősportágakba is átnyergelhet.

„Bebizonyította, hogy ő generációja legjobbja, és miután végez Tyson Furyval át fogja gondolni a lehetőségeit. Lehet, hogy ez súlycsökkentés lesz, vagy lehet, hogy van egy nagy ajánlat az asztalán: legyen az a bokszringben, az MMA ketrecében vagy akár Conor McGregor Bare Knuckle Fighting Championshipjében.”

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Usyk komoly változást hajt végre a karrierjében. Hiszen cirkálósúlyból lépett fel nehézsúlyba, ahol szintén vitathatatlan bajnok volt, miután 2018-ban egyhangú döntéssel legyőzte Murat Gassievet. Az MMA-ra való váltás azonban sokkal nagyobb kihívást jelentene. Nagyon kevés magasan jegyzett bokszolónak sikerült az MMA-ban valódi hatást gyakorolnia.

A korábbi világbajnok James Toney-t alaposan zavarba hozta a legendás Randy Couture, amikor 2010-ben belépett a UFC ketrecébe. Holly Holm azon kevés nevek egyike, akik mindkét sportágban sikereket értek el, és mind bokszban, mind MMA-ban világbajnoki címeket nyertek. Lapin úgy véli, hogy Usyk is képes lehet ugyanerre.

„El tudod képzelni, hogy Usyk és Jon Jones azért küzd, hogy bebizonyítsák, ők a legrosszabb emberek a bolygón? Vagy esetleg egy harmadik meccs Anthony Joshuával az MMA ketrecében. Talán Jake Paul cirkálósúlyban, bár Usyknak fél kézzel kellene megküzdenie vele ahhoz, hogy fair legyen.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ