Getty Images

Leon Edwards edzője a jövőről: „Egyszerre csak egy lépés, de…”

Dave Lovell edző úgy véli, hogy az UFC könnyűsúlyú bajnoka, Islam Makhachev nem tudna megküzdene Leon Edwards méretével.

Makhachev megismételte, hogy érdeklődik a váltósúlyú bajnok Edwards elleni mérkőzés iránt. A páros évekkel ezelőtt együtt edzett az American Kickboxing Academyn.

Mivel Edwards legutóbbi címvédéseit olyan kiváló birkózók ellen vívta, mint Colby Covington és Kamaru Usman, Lovell biztos benne, hogy Edwards képes lenne kezelni Makhachev grappling képességeit.

„Leon már ismeri őt, mert annak idején, amikor az American Kickboxing Academyn voltak, akkor kezdte szinte a karrierjét, és egy kicsit birkóztak, Khabib és a többi fiúval együtt. Islam, ha feljebb lépne váltósúlyba szerinted elég nagy lenne? Ugyanolyan hatással tudna lenni az ellenfeleire, mint most? Nem hiszem. Találkozott már egy olyan éles harcossal, mint Leon? Nem, még nem. Mit tudna Islam Leon ellen nyújtani? A méretét tekintve Leon fizikailag nagyobb nála. Túlszárnyalja. Megint csak ahhoz fog folyamodni, amihez ért, ami a birkózás. Szerencsétlen dolog, hogy ha megnézzük, kik ellen küzdött Leon utoljára: Usman kétszer, Colby, mind birkózók. Most Belal. Islam nem az ütőerejéről ismert. Ők a birkózásban jók, Leon pedig folyamatosan fejlődik. Az emberek nem értik, amit Ariel Helwaninak is mondtam a legutóbbi interjúban. Leon mindenkit megfog lepni, amikor Colby és Usman is megállja a helyét a földön. És ezt be is bizonyította a világnak” – mondta Lovell a Submission Radio-nak.

Edwards a harmadik címvédésére készül, amikor a szombati UFC 304 főmérkőzésén Belal Muhammad ellen jön a visszavágója a Co-op Live-ban, Manchesterben, Angliában. Makhachevhez hasonlóan Edwards is dupla bajnok szeretne lenni, és Lovell ezt a célt elérhetőnek tartja.

„Egyszerre csak egy lépés. De ha ez a terve, ami nem rossz ötlet, mert van néhány bunyósunk, aki már megtette, vagy meg akarja majd tenni. Leon miért tenne másképp. Elég nagydarab ahhoz, hogy kiteljesedjen és középsúlyú legyen. Nem javasolnám, hogy ott maradjon, de ha fel tudna menni oda, és ki tudna választani egy olyan meccset, ahol mehetne a címért, és utána visszamehetne váltósúlyba, nos, az nagyszerű lenne. Ez a következő lépések egyike. De tudod, amikor majd ott tart, akkor meglátjuk, meglépi-e.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ