MANCHESTER, ENGLAND - JULY 28: Tom Aspinall of England raises the interim UFC heavyweight championship belt after his knockout victory against Curtis Blaydes of the U.S. during the UFC 304 event at Co-op Live on July 28, 2024 in Manchester, England. (Photo by Ben Roberts Photo/Getty Images)

Aspinall üzent: „Ki akarja látni Tom Aspinall vs. Jon Jones meccset?”

Hivatalosan Tom Aspinall a UFC ideiglenes nehézsúlyú bajnoka. Nem hivatalosan valószínűleg ő a világ legjobb nehézsúlyú bajnoka – és talán a kategória legkeményebb ütője.

Aspinall szombaton a UFC 304-es meccsen magabiztosan megvédte ideiglenes bajnoki címét, mivel a nehézsúlyú címmeccsük után alig egy perccel legyőzte Curtis Blaydest. A mérkőzés a társ-főmérkőzésként szolgált, a manchesteri Co-op Live arénában.

Aspinall a győzelem után azonnal a vitathatatlan bajnok Jon Jones-t hívta ki, akit sokan minden idők legnagyobb harcosának tartanak, és aki várhatóan még idén megmérkőzik Stipe Miocic ellen.

„Én vagyok a legjobb befejező a UFC-ben, ha elkezdek hógolyózni, akkor véged van. Ki akarja látni Tom Aspinall vs. Jon Jones meccset?”

A 37 éves Jones korábban nem mutatott érdeklődést az Aspinall elleni küzdelem gondolata iránt. Jones tavaly novemberben New Yorkban Miocic ellen lépett volna ketrecbe, de sérülés miatt visszalépett.

Az angliai Salfordban élő Aspinall egy kontra ütéssel küldte a földre Blaydest. Az ütéstől Blaydes a fenekére esett, gyorsan felpördült, majd fedezte magát Aspinall további ütései elől. Aspinall egy sor ütést mért a feje oldalára, ami miatt a bíró megállította a küzdelmet. Ezzel Aspinall megbosszulta egyetlen vereségét a UFC-ben, amelyet 2022 júliusában Londonban Blaydes ellen szenvedett el. Az a küzdelem mindössze 15 másodperc alatt ért véget, amikor Aspinall térde feladta egy rúgás közben. Aspinall műtéten esett át, és egy évvel később tért vissza. Visszatérése óta három egymást követő ellenfelét is az első menetben fejezte be.

„Személy szerint semmi bajom nem volt Blaydes-el, de ezt el kellett intéznünk. Az egy furcsa baleset volt az első meccsen. Most pedig bosszút álltam. Hála Istennek.”

Blaydes nyugodtnak és magabiztosnak tűnt a küzdelem során, de mégis Aspinall gyorsaságának és befejező képességének legújabb áldozata lett. A UFC 304 előtt Dana White vezérigazgató azt mondta, hogy az Aspinall-Blaydes mérkőzés győztese végül a Jones-Miocic győztesével fog megmérkőzni, azonban mind Jones, mind Miocic jövője bizonytalan. Jones négy év alatt mindössze egyszer harcolt. A 42 éves Miocic több mint három éve nem lépett ketrecbe.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ