Canelo Alvarez v Jermell Charlo - Press Conference
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 15: Canelo Alvarez of Mexico arrives for a press conference to preview their September 30 super middleweight undisputed championship fight against Jermell Charlo at Palladium Times Square on August 15, 2023 in New York City. (Photo by Sarah Stier/Getty Images)

Nincs több kegyelem: Canelo Alvarezt megfosztották IBF címétől

Saul „Canelo” Alvarezt megfosztották IBF szuperközépsúlyú bajnoki címétől, miután megerősítette, hogy szeptember 14-én Edgar Berlanga ellen fog küzdeni.

Sokáig ő volt a 168 fontos súlycsoport vitathatatlan bajnoka, de miután figyelmen kívül hagyta az IBF követelését, hogy az első számú kihívójukkal, William Scullal küzdjön meg, és ehelyett Berlangával egyezett meg a Las Vegas-i T-Mobile Arénában tartandó mérkőzésről, a szövetség válaszul megfosztotta őt címétől.

„Saul Alvarez IBF szuperközépsúlyú bajnoki címének kötelező megvédésére már túl későn kerül sor” – áll az IBF közleményében. „Ezért a 2024. szeptember 14-re tervezett mérkőzés nem felel meg a jegyzett szabálynak. Az IBF kiemelten fontosnak tartja, hogy a címvédés időben meglegyen tartva. Értékeljük és megértjük a vitathatatlan bajnoki státusz jelentőségét egy olyan harcos számára, mint Saul Alvarez. Megértjük, hogy Saul Alvarez és csapata azt a döntést hozta, hogy az Edgar Berlanga elleni mérkőzéssel a karrierje szempontjából megfelelőnek látott utat követi. Mindazonáltal az IBF szabályai egyértelműek, és úgy lettek kialakítva, hogy minden érintett felet szolgáljanak egy ilyen ügyben. A fentiek alapján az IBF-nek nem maradt más választása, mint az IBF szuperközépsúlyú [bajnoki címének] kiürítése.”

A 34 éves mexikói Alvarez úgy tűnt, hogy jelentős nagylelkűségben részesült a szankciós szervek részéről, egyes megfigyelők úgy vélik, hogy csökkentett nyomás alatt állt – a WBC és David Benavidez együttes pont egy ilyen példa.

Az IBF-et ettől függetlenül kritika érte, amiért mind Terence Crawfordot, mind Oleksandr Usykot elég gyorsan megfosztotta váltósúlyú és nehézsúlyú címétől, miután olyan mérkőzéseket nyertek, amelyekkel súlycsoportjuk vitathatatlan bajnokai lettek, és nem volt idejük még egy vitathatatlan címvédésre sem.

Az IBF várhatóan elrendeli a Scull és Vladimir Shishkin közötti mérkőzést a megüresedett címért. A 27 éves Berlanga egyébként a WBA kötelező kihívója.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ