(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Zhilei Zhang a Mike Tyson összecsapása után érdeklődik a Jake Paul elleni küzdelem iránt

Zhilei Zhang nem ellenzi az ötletet, hogy Jake Paullal ossza meg a ringet.

A kínai szupersztár a Ring Magazine ranglistája szerint a világ 4. számú nehézsúlyúja, aki fontolóra venné, hogy bevállaljon egy nagy pénzes meccset Jake Paul ellen.

„Megpróbálnám, miért ne, ha adódik a lehetőség, akkor vállalnám” – mondta a Razednek arra a kérdésre, hogy bokszolna-e Paul ellen. „Én ebből a szempontból tekintek Jake Paulra: Ő egy influenszer, aki mióta elkezdett bokszolni, elkötelezett lett és minden vérrel, verejtékkel és könnyel edz. Átállt. A promóciós oldalon is ott van, szóval úgy gondolom, hogy Jake Paul sok embert vonz a sportághoz, ami egyáltalán nem rossz.”

A YouTube-sztár 10-1-es profi ökölvívó rekordot állított össze, mióta 2018-ban áttért a sportágra. Ezen győzelmek nagy részét korosodó MMA harcosok ellen aratta, Paul mégis ragaszkodik ahhoz, hogy a sportágban a fő célja, hogy világbajnok legyen. A WBA elnöke, Gilberto Mendoza nemrég kijelentette, hogy nyitott arra az ötletre, hogy szentesítsen egy címmeccset Paul és a korábbi világbajnok Julio Cesar Chavez Jr. között.

Zhang azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a „problémás gyerek” előtt még hosszú út áll, mire eljut arra a szintre, hogy igazi ökölvívók ellen is megállja a helyét.

„Több mérkőzésre van szüksége, hogy bizonyítson, ha komoly szintre akar érni, és úgy gondolom, hogy már úton van erre. De mindenképpen több meccsre van szüksége, méghozzá hiteles ellenfelek ellen, hogy bebizonyíthasson.”

Zhang mindössze egy meccsre került egy világbajnoki címmeccstől, amikor 2023 áprilisában legyőzte Joe Joyce-t, hogy megszerezze a WBO „ideiglenes” övét. A győzelemmel Zhang Oleksandr Usyk kötelező kihívója lett. Öt hónappal később a „Big Bang” kiütötte Joyce-t a visszavágón, de aztán márciusban elvesztette az övet Joseph Parker ellen. Zhang azonban visszatért a győzelem útjára, amikor győzelmet aratott Deontay Wilder felett.

Bár 41 évesen már muszáj lesz belehúznia, ha még világbajnok szeretne lenni, a „problémás gyerek” elleni mérkőzés ezért nem lenne tanácsos. Paul karrierje során többnyire cirkálósúlyban versenyzett, de most nehézsúlyra erősít, hogy a következő, november 15-i meccsén Mike Tyson ellen lépjen szorítóba.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ