Getty Images

Dana White jelzi, Muhammad Mokaev végzett a UFC-ben: „A PFL egy nagyszerű veretlen srácot fog kapni”

Muhammad Mokaevnek lejárt a szerződése és hamarosan szabadügynök lesz, de Dana White szerint nem úgy tűnik, hogy visszatér a UFC-be.

„Annyira sok sz*r történt a színfalak mögött” – mondta White az újságíróknak a Co-op Live-ban tartott UFC 304 mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. „Igen, nem jó.”

A szombati erőtlen győzelem után Mokaev a kövektező légsúlyú címmérkőzést akarta. Ehelyett úgy hangzik, hogy lehet, hogy inkább az összepakolt cuccaival megy haza.

„Már nincs szerződése – mondta White. „Szerintem a PFL egy nagyszerű veretlen srácot fog kapni. A dolgok, amik itt játszódtak le az elmúlt hónapokban, amik a (Performance Institute-ban) kezdődtek, és sok más dolog a háttérben odáig fajultak, hogy ezek a srácok (a UFC mérkőzésszervezői) nem akarják őt újra szerződtetni”.

White elmondta, hogy nem Mokaev teljesítménye vagy harcmodora volt az, ami végül eldöntötte a helyzetét, hanem jelezte, hogy a ketrecen kívüli problémák sorozata miatt a mérkőzésvezetők idegenkedtek egy újabb szerződésajánlattól.

„Igen, ez az, amit mi mondunk a srácoknak” – mondta White szarkasztikus hangnemben. „Biztos vagyok benne, hogy már próbált beszélni vele egy meccsszervező, hogy változtasson, mert a mérkőzésvezetők nem nagy rajongói. Ennek sok oka van, és nem csak a takedownok miatt. Sokan vannak ebben a szakmában, akik ilyen stílsban küzdenek. De ennél sokkal többről van szó.”

Mokaev Manel Kape elleni mérkőzésének felvezetése igencsak felfokozott volt. A harcosok összevesztek a UFC Performance Institute-ban, a harci hét szállodájában, az ünnepélyes mérlegelés színpadán, és még a szombati ketrecbeli bemutatkozás előtt is. Mokaev egyhangú döntéssel győzte le Kapét.

Mokaev 2022-ben 5-0-s profiként szerződött a UFC-hez, de már 23-0-s rekordjával, magasan jegyzett amatőrként is felhívta magára a figyelmet.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ