LAS VEGAS, NEVADA - JULY 29: Terrence Crawford punches Errol Spence Jr. during round 6 of the World Welterweight Championship bout at T-Mobile Arena on July 29, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Al Bello/Getty Images)

Terence Crawford szerint a szombati küzdelme nagyobb, mint az Errol Spence meccs

Terence Crawford szombaton tér vissza a ringbe a Riyadh Season által szponzorált meccsen a nagyváltósúlyú bokszvilágbajnok Israil Madrimov ellen, és az amerikai máris azt mondja, hogy a hétvégi mérkőzés nagyobbnak tűnik, mint a régi riválisa, Errol Spence Jr. elleni tavalyi mérföldkőnek számító győzelme.

A vitathatatlan váltósúlyú világbajnoki mérkőzés Las Vegasban körülbelül öt évig készült, és a világ két legképzettebb bokszolóját hozta össze, az egyik legjelentősebb összecsapáson, amelyet a sportág azóta rendezett, hogy Floyd Mayweather 2015-ben legyőzte Manny Pacquiaót.

Crawford 2023-ban megmutatta, hogy magasabb szinten van, mint Spence – aki maga is rendkívüli bajnok volt 147 fontban -, mivel Crawford nagyon magabiztosan verte. A mérkőzés 21 millió dolláros jegybevételt hozott, és 700 ezer otthonban adták el az Egyesült Államokban. A Madrimov elleni meccs a BMO Stadionban azonban Crawford szerint még nagyobbat fog szólni.

A Crawford vs. Madrimov eredmény diktálhatja az elit boksz jövőjét. Ha Madrimov győz, akkor a boksz egyik legnagyobb modernkori meglepetését okozza. A világ az övé lenne. Ha viszont Crawford győz, akkor ismét reflektorfénybe kerül, és egy esélyt kaphat arra, hogy megmérkőzzön a szuperközépsúlyú bajnok Saul „Canelo” Alvarez ellen.

Crawford erről a pillanatról a Los Angeles megyei Santa Monica mólón a DAZN-nek nyilatkozott.

„Hogy őszinte legyek, ezt nagyobbnak érzem, mint az Errol Spence elleni meccset. Ha körülnézel, ez más.Az Errol Spence meccs nagy volt a városi közösség számára, mert öt éve beszéltek róla. De ha körülnézel, annyi különböző fajt és kultúrát látsz, hogy ez a maga nemében nagyobb.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ