(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Canelo a történelmi csatát fontosabbnak tartja, mint a Crawford vagy Benvidez elleni párhacot

Saul „Canelo” Alvarez ragaszkodott ahhoz, hogy a Mexikó és Puerto Rico között fennálló rivalizálás indokolta, hogy Edgar Berlangát választotta ellenfelének szeptember 14-én.

A mexikói a Las Vegas-i T-Mobile Arénában védi meg WBA, WBO és WBC szuperközépsúlyú címeit – az IBF nemrég megfosztotta címétől – Berlanga ellen, miközben egyre többen követelik, hogy inkább David Benavidezzel vagy Terence Crawforddal küzdjön meg legközelebb.

Ugyanezek a követelések hangzottak el akkor is, amikor Jaime Munguiát jelentették be májusi ellenfeleként – a Cinco de Mayo hétvégéjén megrendezett, kizárólag mexikói mérkőzés ettől függetlenül népszerű alternatívának bizonyult -, de Berlanga kevésbé elismert ellenfél, mint Munguia volt.

2015-ben – amikor egyre nagyobb nyomás nehezedett rá, hogy megküzdjön Gennady Golovkinnal – Alvarez felülmúlta a Puerto Ricó-i Miguel Cottót. Cotto és Antonio Margarito rivalizálása a modern kor legemlékezetesebb mexikói és Puerto Ricó-i mérkőzése, de mindazok ellenére, hogy a 27 éves Berlanga szórakoztató figura, lényegesen kevésbé elismert bunyós – amit Alvarez nem vitatott.

„Ez a meccs egy izgalmas harcot hoz a rajongók számára” – válaszolta arra a kérdésre, hogy miért nem Benavidez vagy Crawford lesz a másik sarokban szeptember 14-én. „A Mexikó kontra Puerto Rico mindig jó meccs. A nézők élvezni fogják ezt a párharcot. Soha nem nézem le az ellenfeleimet. Ismerem Edgar Berlangát. Megmutatta, hogy erős. De a nap végén nagy kihívás áll előtte. Nagyszerű küzdelem lesz, amit az emberek élvezni fognak. Mindent bele fog adni, ahogy én is. Sokat jelent ez a meccs, hiszen történelmi riválisok. Vannak nagyszerű mérkőzéseink – Mexikó kontra Puerto Rico – és azt hiszem, ez is egy ilyen lesz. A legjobbamat fogom nyújtani, mint mindig. Ez egy nagyon jó este lesz a boksz számára. Ezt garantálom.”

Egy olyan időszakban, amikor Alvarez promóciós jövője, aki továbbra is a világ legmagasabban jegyzett bunyósa, továbbra is bizonytalanság tárgyát képezi, hangsúlyozottan köszönetet mondott a Premier Boxing Champions Al Haymonnak, és „az én fiamnak” nevezte Eddie Hearnt a Matchroomtól – aki Berlanga promótereként van jelen, de egyben Alvarez korábbi promótere is.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ