Photos: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Francis Ngannou október 19-én debütál a PFL-ben Renan Ferreira ellen

A korábbi UFC nehézsúlyú bajnok Francis Ngannou visszatér az MMA-ba, amikor októberben debütál a Professional Fighters League-ben, és a bokszban eltöltött két nagyszabású fizetős nap után újra ketrecbe lép.

Ngannou a 2023-as PFL nehézsúlyú bajnok Renan Ferreira ellen fog küzdeni október 19-én. A PFL nem közölte a mérkőzés helyszínét, bár Szaúd-Arábia tavaly részesedést vásárolt a ligában.

„Renan nagyszerű harcos, évek óta figyelem őt” – mondta Ngannou. „Évek óta tanulmányozom őt, sőt, azt mondom az embereknek, hogy figyeljék ezt a srácot. Egészen egyedi, atletikus, gyors, és ezt a legutóbbi meccsén is megmutatta.”

A 37 éves Ngannou nem küzdött MMA-meccsen azóta, hogy 2022 januárjában, a UFC 270-en sikeresen megvédte a UFC nehézsúlyú címét Ciryl Gane ellen, mielőtt egy vitatott szerződési vita miatt elhagyta a promóciót. Ngannou még UFC nehézsúlyú bajnok volt, amikor a szerződéses tárgyalások összeomlottak, miután az afrikai harcos azt mondta, hogy elutasították az egészségbiztosításra és személyes szponzorációra vonatkozó követeléseit. A UFC elnöke, Dana White 2023 januárjában megfosztotta Ngannou-t az övétől.

Ngannou, aki 2021-ben legyőzte Stipe Miocicot, hogy megszerezze a UFC koronát, 2023 májusában szerződött a PFL-hez egy olyan megállapodás részeként, amely őt a PFL Africa elnökévé és részvénytulajdonosává tette. Míg a PFL egyedülálló MMA versenyformátummal rendelkezik, amely egy alapszakaszból, egy utószezonból és egy bajnoki eseményből áll, Ngannou csak a promóció szuperharc-kártyáin fog versenyezni. Az MMA-ban kivett egy kis szünetet, hogy a figyelmét az ökölvívásra irányítsa, ahol Tyson Fury és Anthony Joshua ellen is kiállt.

Ferreira Ngannou utolsó MMA-meccse óta nyolcszor harcolt, köztük februárban 21 másodperces győzelmet aratott a Bellator bajnoka, Ryan Bader felett.

„Ez életem harca” – mondta Ferreira. „Úgy készülök, mint még soha, hogy Ngannounak rengeteg problémát okozzak”.

Szintén az októberi kártyán Cris „Cyborg” Justino Larissa Pacheco ellen fog küzdeni.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Egyéb

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ