Zhilei Zhang v Joe Joyce - OVO Arena Wembley
Zhilei Zhang celebrates after defeating Joe Joyce in the WBO 'Interim' Heavyweight Title match at the OVO Arena Wembley, London. Picture date: Saturday September 23, 2023. (Photo by Steven Paston/PA Images via Getty Images)

Zhilei Zhang megtörte a csendet: „Kevesebb, mint öt menet alatt megálítom”

A nehézsúlyú Zhilei Zhangot egész héten a Martin Bakole elleni összecsapással hozták kapcsolatba, amelynek győztese valószínűleg világbajnoki címmeccset kapna.

Martin Bakole már nagyon várta a lehetőséget, hogy megmutathassa kvalitásait a nagyszínpadon, és legutóbb élt is a lehetőséggel, brutálisan kiütötte a magasan jegyzett Jared Andersont az ötödik menetben. Mindez lehetővé tette a számára, hogy kihívja Zhangot, aki most válaszolt, és egy figyelmeztetést intézett a kongói ökölvívóhoz.

Zhang nagyon közel volt egy világbajnoki címmérkőzéshez, miután 2023 folyamán a Joe Joyce ellen oda-vissza nyerni tudott, amivel a WBO kötelező kihívója lett. Joseph Parker azonban idén februárban meg tudta zavarni az állóvizet, amikor karrierje második vereségét mérte a kínai veteránra, és átvette a helyét a világbajnoki címért folyó küzdelemben, bár Zhang néhány hónappal később egy Deontay Wilder elleni lenyűgöző sikerrel vissza tudott térni a győztesek útjára.

Bakole azóta is a 41 éves balkezes ellenféllel való mérkőzést követeli, és a Seconds Outnak adott interjújában „Big Bang” Zhang azt állította, hogy képes lenne megismételni Bakole Anderson elleni sikerét, és öt menet alatt megállítani riválisát.

„Nagyon jól csinálta, tisztelem őt, mint embert és bunyóst, nagyon érdekelne egy mérkőzés ellene. Minden lehetséges, nyitott vagyok rá. Az összes ellenfelem ezt mondja a meccsek előtt, meg akarnak síratni, ki akarnak ütni, de gyere, nézzük meg, mi történik. Mi nekünk nem csak a szánk jár, hanem cselekszünk, bunyósok vagyunk. Megállítom őt kevesebb, mint öt menet alatt.”

A bokszrajongók világszerte úgy tűnik, elfogadták, hogy Bakole és Zhang összecsapnak egymással, és minden jel arra mutat, hogy a Oleksandr Usyk és Tyson Fury egyesített nehézsúlyú címekért vívott visszavágójának gáláján történik ez meg.

Bakole a WBA-öv első számú kihívója, az ő és Zhang találkozójának győztese várhatóan mehet a világbajnoki címért. Bár Usyk jelezte, hogy már nem sok mindent kell bizonyítania a sportágban, és egyre erősödik a gyanú, hogy szögre akaszthatja a kesztyűket, vagy legalábbis megüresítheti néhány címét, ha ismét sikerrel jár a „Cigánykirály” ellen. Következésképpen minden esély megvan arra, hogy a Bakole-Zhang mérkőzés győztese a megüresedett címért vívott mérkőzésen találja magát, valószínűleg a WBA (reguláris) bajnoka, Manuel Charr ellen – akit várhatóan mindketten viszonylag könnyedén legyőznének.

A Usyk-Fury II. mérkőzésre december 21-én kerül sor a szaúd-arábiai Rijádban, a további részleteket pedig a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ