Eddie Hearn Leigh Wood v Josh Warrington Press Conference
SHEFFIELD, ENGLAND - OCTOBER 05: Promoter, Eddie Hearn is interviewed by the media during the Leigh Wood v Josh Warrington WBA featherweight fight Press Conference at The Cutler's Hall on October 05, 2023 in Sheffield, England. (Photo by George Wood/Getty Images)

Miért nem szerződtette Eddie Hearn Tyson Furyt?

A Tyson Fury és Eddie Hearn közötti baráti ugratások, amelyek néha rossz viszonyba torkolltak, az évek során sokat jelentettek, és mint sokan tudják, amikor a „Cigánykirály” úgy döntött, hogy 2018-ban három év után visszatér a szorítóba, tárgyalt Hearnnel arról, hogy esetleg együttműködnének.

Az emberek most már tudják, a Fury és Hearn közötti megállapodás nem jött létre, és ehelyett a „The Gypsy King” végül Frank Warren „Queensberry Promotions” nevű cégével kötött szerződést a visszatérését követően.

A GIVEMESPORT bemutatja a valódi okát annak, hogy Eddie Hearn miért döntött úgy, hogy nem szerződteti Tyson Furyt. Annak ellenére, hogy Hearn a korábbi években azt állította, hogy a valódi ok, amiért nem szerződtette Tyson Furyt, amikor 2018-ban visszatért, az a fizikai állapota volt, Hearn a GRM Daily-nek adott interjújában elárulta, hogy bevallotta az őszinte igazságot. Joshua és Fury évek óta folyamatosan egymásnak esnek a közösségi médiában, és egy olyan mérkőzésre készülnek, amely, ha létrejönne, a brit ökölvívás történetének legnagyobb meccse lehetne.

Annak ellenére, hogy a két fél közötti tárgyalások folyamatosan megszakadnak és elkezdődnek, a két nehézsúlyú szupersztár még mindig nem küzdött meg egymással, és Joshua promótere, Eddie Hearn elismerte, hogy AJ azon vágya, hogy legyőzze Furyt, volt az egyik fő oka annak, hogy nem szerződtette őt, amikor a ringbe való visszatérésről volt szó. Hearn a következőket mondta a GRM Daily-nek.

„Az ember eljut egy olyan pontra, ahol a kapcsolatokat és az utazásokat másképp értékeli, pénzt akarunk keresni, de azt az utazást, amin AJ-vel keresztül mentem, soha nem fogjuk elfelejteni, és nem akarok vele összeveszni azért, mert leszerződtettem Tyson Furyt.”

Hearn azt is elismerte, hogy promóciós szempontból, ha mind Joshua, mind Fury a Matchroomhoz szerződött volna, akkor ott problémák adódhattak volna, mivel néha a sajtótájékoztatókon egy-egy elszólás vagy egy mondat, amit kiragadhatnak a kontextusból, elég ahhoz, hogy felzaklasson egy bokszolót, és Hearn nem akarta hagyni, hogy ez megtörténjen és akadályozza a kapcsolatát, amit az elmúlt évtizedben kiépített AJ-vel.

„Az AJ-vel való kapcsolatom igazi. Őszinték vagyunk egymással, soha nem hazudnánk a másiknak. Elég egy mondat egy sajtótájékoztatón, amikor ott vagyok Tyson Furyval, és azt mondom ‘ez a srác a világ legjobb nehézsúlyúja’, és akkor ő azt mondja ‘mi van?’. Ez mindent megváltoztathatna.”

Hearn sokadszorra mesélte el azt a történetet, amikor Fury meglátogatta őt Monacóban, amikor abszolút legrosszabb állapotában volt, alkohol- és drogproblémákkal küzdött és túlsúlyos volt. Találkoztak a közös munka lehetőségéről, és a Matchroom főnöke elárulta, hogy nem csak a Joshuával való kapcsolata volt az oka annak, hogy az üzlet nem jött létre. Hearn nem hitte el őszintén, hogy Fury komolyan gondolja a ringbe való visszatérést, és hogy ilyen hosszú kihagyás után újra a nehézsúlyú ökölvívás csúcsára tudna jutni.

„Egyszer eljött hozzám Monacóba, amikor a legrosszabb állapotban volt, túlsúllyal küzdött, izzadt. Figyelemre méltó, honnan tért vissza, ott ültem vele, és nem hittem, hogy képes lesz arra, hogy újra ilyen maga sszinten bunyózzon. De az is bennem volt, hogy hogyan tudnám a szívvel lélekkel támogatni, amikor van egy srácom, akivel nagyon szeretnénk legyőzni téged.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ