Israel Adesanya stylebender/Instagram

Adesanya: „Csak magamnak akarok bizonyítani, hogy még mindig az a srác vagyok”

Israel Adesanya csak kicsivel több mint 11 hónapot töltött távol az octagontól, de számára ez egy örökkévalóságnak tűnt. A UFC 305-ön visszatér.

Miután több mint 13 évet töltött a kick-box, a boksz és az MMA világában szinte felfoghatatlan tempóban harcolva, Adesanya végül hozott egy tudatos döntést, miszerint ideje pihenni, miután 2023 szeptemberében, a UFC 293-on elvesztette a középsúlyú bajnoki címét Sean Strickland ellen.

A szünet Adesanya számára előnyös volt, továbbfejlesztette a mentális és főleg a fizikai játékát, hogy újra éles legyen. Úgy tűnik, Adesanya szenvedélye újból feléledt, amikor az aug. 17-i, Dricus Du Plessis elleni főmérkőzésre készül, amelyre az ausztráliai Perthben, a RAC Arénában kerül sor.

Alig várja, hogy küzdhessen, és az egyetlen dolog, amit nem élvez, az a várakozás és az összes promóciós követelmény, mielőtt végre újra beteheti a lábát a ketrecbe.

„Hiányzott. Kurvára hiányzott ez a sz*r. Tényleg csak ez érdekel. Minden más hülyeség. A meccsre már elkeltek a jegyek, de nekünk még mindig el kell mennünk erre a sok média hülyeségre. Meg kell tartanunk egy újabb sajtótájékoztatót. Gondolom, hogy még jobban feldobjuk a meccset. Aztán jöhet a szembenézés, majd a mérlegelés, aztán a csata. Be akarok menni oda, és szétverni a fejét. Ez érdekel, és ezt fogom tenni. De megint csak a türelemről van szó. És én egy türelmes faszfej vagyok” – mondta Adesanya az MMA Junkie-nak a szponzorai nevében a Stake.com-nak adott interjúban.

Elmondása szerint elfogadta azt az ajánlatot, hogy az áprilisban megrendezésre kerülő, nagy érdeklődéssel várt UFC 300-as eseményen megmérkőzzön Du Plessis-szel, aki januárban a UFC 297-en elvette Stricklandtől a bajnoki övet. Ez nem valósult meg, de ez csak még több időt adott Adesanyának, hogy összeszedje magát. Amikor Adesanya zöld utat kapott az orvosi csapatától, hogy visszaugorjon a küzdőtérre, kijelentette, hogy készen áll.

„Tudtam, hogy itt az ideje visszatérni, amikor meggyógyultam a sérüléseimből. Amint ezeket az orvosok tisztázták, és újra tudtam edzeni – fokozatosan visszatértem.”

Ha Adesanya motivációja a visszatérés körül akár csak egy kicsit is megingott, Du Plessis megfelelő ellenfélnek tűnik ahhoz, hogy berángassa a ketrecbe. A páros az elmúlt években történelmet írt, és Du Plessis megjegyzései, miszerint ő az UFC első olyan bajnoka, aki egy afrikai országban él és harcol, ellentmondásos érzéseket keltett.

„Jelenleg ami engem feltüzel, az nagyjából csak az, hogy megmutassam magam. Előadóművész vagyok. Olyan fickó vagyok, aki bemegy és elvégzi a munkát. Amikor nem ezt teszem, az bosszant. A legutóbbi meccsemen nem igazán voltam magam, úgyhogy csak ki akarok menni és megmutatni, hogy ki vagyok. Csak magamnak akarok bizonyítani, hogy még mindig az a srác vagyok. És tudom, hogy az vagyok. Bízom magamban.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ