PERTH, AUSTRALIA - JULY 03: Dricus du Plessis - UFC middleweight champion and Israel Adesanya - No.2 UFC middleweight stare off during the UFC 305 On Sale Press Conference on July 03, 2024 in Perth, Australia. (Photo by Will Russell/Zuffa LLC)

Dricus du Plessis: „Az Adesanyában rejlő tűz jelentéktelen az enyémhez képest”

A UFC 305-ön Dricus Du Plessis először próbálja meg megvédeni UFC középsúlyú címét.

Egy olyan emberrel fog megmérkőzni, aki bajnokként évekig uralta a divíziót, Israel Adesanyával.

Du Plessis és Adesanya már évek óta kerülgetik egymást. A „Stillknocks” még azt is bevallotta, hogy nem kedveli Adesanyát, és minden bizonnyal élvezi majd a lehetőséget, hogy győzelmet arasson ellene.

„Hogy a fejében vagyok-e, azt nem tudom megmondani.  Érzi az energiát.  Annyit elárulhatok. Legutóbb azt mondtam, hogy nincs már benne tűz, de már nem így látom. Szerintem a tűz még mindig ott van benne. Csak azt hiszem, hogy az ő tüze jelentéktelen az enyémhez képest. Az a lángoló szenvedély ami bennem van, háttérbe szorítja az övét. Ezért észre sem veszem az övét” – mondta Du Plessis a SHAK MMA-nak.

Nyilván Du Plessis szilárdan hisz abban, hogy az ő belső tüze egyszerűen csak jobb, mint a korábbi bajnok Israel Adesanyáé. Adesanyát már régen nem láthatta akcióban az MMA világ. Legutóbb a UFC 293-on harcolt, és egyhangú pontozással egy kiábrándító vereséget szenvedett Sean Stricklandtől.

Azóta Adesanya kivett egy látszólag nagyon szükségesnek tűnő pihenőt, és most itt a lehetőség, hogy visszaszerezze elvesztett címét. A két harcos összehasonlításában, sokan Du Plessisnek adnák a grappling előnyét, de csak az idő fogja megmutatni, hogy a dél-afrikai bajnok képes lesz-e kihasználni ezt az előnyt.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ