Getty Images

Jake Paul a 2028-as olimpián az USA csapatában akar bokszolni

Jake Paul elárulta, hogy a 2028-as Los Angeles-i olimpián az USA csapatáért kíván bokszolni, miután országa nem nyújtott túl jó teljesítményt a 2024-es párizsi olimpián.

Az USA a 71 kg-os súlycsoportban Omari Jones által szerzett bronzéremmel távozott és „A problémás gyerek” megfogadta, hogy négy év múlva segít jóvátenni ezt a csalódást.

A 27 éves YouTuberből lett ökölvívó a „BS w/ Jake Paul” podcastben azt állította, hogy hazai földön szeretne aranyérmet nyerni, de biztosította a hallgatókat, hogy előbb egy profi világbajnoki címet szeretne nyerni.

„Benevezek a 2028-as Los Angeles-i ökölvívó olimpiára. Elegem van a várakozásból, hogy újabb aranyat nyerjen a Team USA. Nem vonulok vissza… 2028-as olimpia, itt hallották először. Aranyérem: az enyém lesz. Világbajnoknak lenni az első és legfontosabb, aztán a második az aranyérem.”

Andre Ward volt az utolsó amerikai férfi, aki elérte azt a kitüntetést, hogy bokszolóként aranyérmet nyert az olimpián USA színeiben. Annak ellenére, hogy Paul profi, egy 2016-ban életbe lépett szabályváltozásnak köszönhetően LA-ben versenyezhetne, hogy megpróbáljon véget vetni ennek a csalódást keltő időszaknak. Claressa Shields volt az utolsó amerikai nő, aki még nyerni tudott 2012-ben és 2016-ban is.

A közösségi média szenzációjának azonban meg kellene nyernie egy olimpiai kvalifikációs versenyt ahhoz, hogy bekerüljön az amerikai csapatba. Tekintettel arra, hogy nem rendelkezik valódi amatőr bokszolói tapasztalattal és a profi önéletrajta is inkább visszavonult UFC-bunyósokból áll, joggal mondhatjuk, hogy nehezen tudná megelőzni a többi, a válogatottságra pályázó versenyzőt.

Paul tervének másik nagy akadálya, hogy a boksz jelenleg nem szerepel a 2028-as olimpián. Ez azonban még megváltozhat.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ