PERTH, AUSTRALIA - AUGUST 18: Dricus Du Plessis of South Africa celebrates winning his fight against Israel Adesanya of Nigeria by submission during UFC 305 at RAC Arena on August 18, 2024 in Perth, Australia. (Photo by Paul Kane/Getty Images)

Du Plessis már nem haragszik Adesanyára: nem érdekli ki következik

Dricus Du Plessis sikeresen megvédte a UFC középsúlyú bajnoki címét azzal, hogy a negyedik menetben submission győzelmet aratott Israel Adesanya ellen a UFC 305 főmérkőzésén az ausztráliai Perthben található RAC Arénában.

Du Plessisnek le kellett küzdenie a megpróbáltatásokat, hogy megőrizze az övét, mivel Adesanya a negyedik menetre egyre jobban felpörgött, mielőtt egy balhorog elkábította a korábbi bajnokot, ami a befejezéshez vezetett.

Három meneten keresztül kiélezett küzdelem zajlott Du Plessis és Adesanya között. Majd Du Plessis egy nagy ütést mért Adesanyára, és egy hátsó fojtással 3:38-nál megszerezte a győzelmet.

„Azért jöttem ide, hogy meghaljak ezért az övért, vagy hogy elvegyék az életemet. Szerencsére egyiket sem kellett” – mondta Du Plessis.

A mérkőzésen több volt a tét, mint egy világbajnoki cím, mivel Adesanya és Du Plessis már több mint egy éve szópárbajt vívtak arról, hogy ki az első „igazi” afrikai bajnok. Adesanya a nigériai Lagosban született, de jelenleg az új-zélandi Aucklandben lakik, míg Du Plessis a dél-afrikai Pretoriában született és nevelkedett. A rivalizálás az örökség csatájává vált, miután Du Plessis semmibe vette a korábbi afrikai születésű UFC-bajnokokat, Adesanyát, Kamaru Usmant és Francis Ngannou-t, kijelentve, hogy ő az első bajnok, aki a kontinensen született, nevelkedett és jelenleg is ott él.

Bár a meccs előtt ment a párbaj, úgy tűnt, hogy a két harcos utána elássa a csatabárdot.

„Nagyon sajnálom, hogy úgy tűnt, hogy nem tiszteltem azt a tényt, hogy ő afrikai. Soha nem ez volt a szándékom. Afrika ettől függetlenül nyert volna, de ma este Dél-Afrika győzött. Megtiszteltetés volt számomra, hogy egy legendával oszthattam meg ezt a ketrecet, és a legnagyobb tisztelettel viseltetek iránta” – mondta utána a 30 éves Du Plessis.

Ez volt Du Plessis 10. győzelme zsinórban és első sikeres címvédése, miután januárban legyőzte Sean Stricklandet a bajnoki címért. A 35 éves Adesanya 11 hónapos kihagyás után tért vissza az Octagonba, miután tavaly szeptemberben, Strickland ellen elképesztő vereséget szenvedett. A korábbi bajnok kivett egy kis szünetet, miután 19 hónap alatt hat címmeccset vívott, és remélte, hogy a szünet jót tesz majd neki. A korábbi bajnok valóban jól nézett ki az egész mérkőzés során. A UFC Stats szerint Adesanya 105-99 arányban előnyben volt az összes ütésszámot tekintve. De Du Plessis továbbra is robbanékony maradt.

Ami Adesanyát illeti, aki elszenvedte MMA karrierje első submission vereségét, kérdéses volt a jövője, miután nem szerezte meg a bajnoki címet, de a vereséget követően üzent valamit.

„Nem fogok elmenni.”

Dana White, a UFC elnöke a mérkőzés előtt bejelentette, hogy Strickland lesz a következő ellenfele a győztesnek. Du Plessis számára ez egy visszavágó lenne, de azt mondta, hogy nem aggódik amiatt, hogy Stricklandnek adjon még egy esélyt a címért.

„Azt akarom hallani, hogy ‘És még mindig’” Ez az egyetlen dolog, ami érdekel. Az ellenfél nem számít.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ