PERTH, AUSTRALIA - AUGUST 18: Israel Adesanya of Nigeria prepares to face Dricus Du Plessis of South Africa in the UFC middleweight championship fight during the UFC 305 event at RAC Arena on August 18, 2024 in Perth, Australia. (Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC)

Adesanya elismerte, hogy a vereség nagyon fáj neki, de nem ragaszkodik a visszavágóhoz

Israel Adesanya levette a kesztyűjét, amikor a ketrecben állt pillanatokkal azután, hogy a UFC 305-ön vereséget szenvedett.

Miközben Dricus Du Plessis győztes interjúja zajlott a RAC Arénában, a jelenlévők gyakorlott szemei, akik észrevették a kesztyűlevételt, türelmesen várták, hogy Adesanya vajon befejezi-e a karrierjét. A valóságban azonban Adesanya keze egy kicsit fájt. Ennyi.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján Adesanya megismételte fogadalmát, hogy nem vonul vissza. Van még hátra a történetéből.

„Furcsa, ahogy ez az egész időzítés zajlik. Nem ezt terveztem. De hiszek a legfurcsább dolgokban is. Minden okkal történik. Voltak már olyan helyzetek az életemben, amelyek nem úgy alakultak, ahogy akartam. Később aztán kiderült, hogy miért nem úgy alakult, mert bizonyos dolgokban másképp kell alakulnia. Ez még mindig az én sorsom. Nem az övről van szó. Csak az a fontos, hogy megtegyem, amit ebben a sorozatban tenni akarok, hogy csináljam a showt. Ahogy mondtam, még hosszú út áll előttem.”

A főmérkőzés felvezetése feszültre sikeredett, a két bunyós afrikai mivolta köré csoportosult a trash talk. A mérkőzés után tiszteletet mutattak, a két harcos megölelte egymást. Du Plessis még ajándékot is adott Adesanyának a színfalak mögött, és a családjaik is megosztottak egy közös pillanatot.

Adesanya elismerte, hogy a vereség nagyon fáj neki, de nem ragaszkodik a visszavágóhoz.

„Nem igazán vágyom kétségbeesetten a visszavágóra. Rengeteg tiszteletet mutatott, amit viszonoztam. Igen, most már a rajongója vagyok. Ott voltunk és megcsináltuk. Amikor Dél-Afrikában leszek, akkor majd összefutok vele. Azt mondtam: „Nézd, lóghatunk együtt. De ha újra harcolnunk kell, megöllek. Erre ő: „Én is megöllek. A tisztelet mindig megmaradt. Dricus egy afrikai bajnok. Az afrikai bunyósok egy újabb generációját fogja inspirálni. Szóval gratulálok neki ma este – amíg újra találkozunk.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ