PERTH, AUSTRALIA - AUGUST 18: Kai Kara-France of New Zealand reacts after his knockout victory against Steve Erceg of Australia in a flyweight fight during the UFC 305 event at RAC Arena on August 18, 2024 in Perth, Australia. (Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC)

Kai Kara-France UFC címmeccset szeretne Alexandre Pantoja ellen

A sikeres visszatérését követően az octagonba, Kara-France reméli, hogy a következő mérkőzése a UFC légsúlyú bajnoka, Alexandre Pantoja ellen lesz.

Úgy gondolja, hogy a Steve Erceg elleni idő előtti győzelme a UFC 305-ön bizonyította, hogy megérdemli a címmérkőzés lehetőségét, és valódi fenyegetést jelent Pantoja számára.

„Ha megnézzük ezt a meccset, éppen azt a fickót győztem le, akiről mindenki azt gondolta, hogy bajnoknak kellene lennie. Épp most vertem meg az első menetben miután kivettem egy kis szünetet a sportágból, visszatértem és tettem egy nyilatkozatot a tetteimmel. Hallottam, hogy a UFC be akarja hozni ezt a Kai nevű japán fickót, de én vagyok az igazi Kai. Ez az otthonom. Nem jöhetsz csak úgy ide, és nem gondolhatod azt, hogy a nagy kutyákkal bunyózhatsz. Azt hiszed, hogy jó vagy, de ez nem így működik. Ki kell érdemelned. Már egy ideje a cégnél vagyok, és mindenkivel megküzdöttem ebben a súlycsoportban. Alexandre Pantoja – tudom, hogy nincs lefoglalt meccse, de lehet, hogy most megkapom az esélyt a címmérkőzésre.”

Pantoja még nem kapta meg a következő ellenfelét a címvédésére. Legutóbb májusban harcolt, amikor a UFC 303-on legyőzte Erceget a második címvédése alkalmával. Voltak olyan pletykák, hogy a UFC újonc Kai Asakura kapja a következő esélyt Pantoja ellen.

Kara-France szerint december jó időzítés lenne a visszatérésére. Bár profi keretek között még nem küzdöttek meg egymással, van múltjuk. Kara-France és Pantoja 2016-ban a „The Ultimate Fighter”-ben vívtak egy bemutató mérkőzést.

„Ha azt akarják, hogy a címért harcoljak, akkor boldogan várok decemberig. Még az év vége előtt szeretnék harcolni, ha ez összeáll, és ők ezt szeretnék megvalósítani. Tudod, nekem és Pantoja-nak van közös múltunk. A ‘The Ultimate Fighter’ 24. évadában voltunk. Az csak egy kétmenetes meccs volt, így nem igazán tudtuk megmutatni minden képességünket. Ismerem őt. Nagyon jól teljesített a UFC-ben, és most, hogy bajnok, csak gratulálok neki. Akarom ezt a meccset. Úgy érzem, hogy én lehetek az, aki ki tudja őt ütni.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ