Photos: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Turki Alalshikh elmagyarázza, hogyan képzeli el a Joshua vs Fury meccset

Őexcellenciája Turki Alalshikh világossá tette, hogy a Tyson Fury vs Anthony Joshua mérkőzést szeretné megrendezni, még akkor is, ha a „Cigánykirály” elveszíti a visszavágót Oleksandr Usyk ellen.

A két nehézsúlyú óriás közötti brit bokszösszecsapás a sportág történetének egyik legnagyobb meccseként vonulna be a történelembe, a rajongók pedig alig várják, hogy ez megvalósuljon. Usyk lett az első vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewis 1999-es uralkodása óta, amikor májusban legyőzte Furyt.  A 37 éves bunyós a bírói pontozólapok alapján szoros, megosztott győzelmet aratott egy epikus csatát követően a Kingdom Arénában. A hivatalos pontszámok szerint 115-112 Usyk, 114-113 Fury és 114-113 Usyk.

Alalshikh megerősítette, hogy Usyk és Fury visszavágóját december 21-re tervezik a szaúd-arábiai Rijádban. Ha a „Cigánykirály” bosszút tud állni, és Joshua szeptember 21-én legyőzi Daniel Dubois-t, akkor Őexcellenciája megfogadja, hogy a Fury vs Joshua mérkőzés lesz a következő.

Charlie Parsonsnak az X Space-en keresztül beszélve Őexcellenciája így nyilatkozott.

„Joshua, ha nyer, megvárja Tyson és Usyk eredményét, ez nagy meccs, mindenki erre fog várni. Ha Tyson nyer, akkor az azt jelenti, hogy látnunk kell a Joshua vs. Tyson mérkőzést. Ez az egyik legnagyobb bokszmeccs, ezt mindenki látni akarja.”

Ami azonban nem volt ennyire egyértelmű, az az, hogy mi történik, ha egyikük nem nyeri meg a meccsét.

„Még ha veszítenek is, az nem jelenti azt, hogy az emberek nem akarják látni őket egymás ellen. Először is, ha Usyk nyer, akkor megérdemli, hogy egy nagy meccset válasszon, és ez az ő joga lesz, nem igaz? Ha Joshuát választja, aki elfogadja, akkor azt a meccset csináljuk, de ugyanakkor szeretnénk látni a Tyson vs Joshua mérkőzést. Meglátjuk, hogy Tyson mit fog csinálni december 21-én.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ