UFC 293: Adesanya v Strickland
SYDNEY, AUSTRALIA - SEPTEMBER 10: Israel Adesanya of Nigeria prepares to face Sean Strickland in the UFC middleweight championship fight during the UFC 293 event at Qudos Bank Arena on September 10, 2023 in Sydney, Australia. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Bisping: „Adesanya UFC bajnoki napjai „több mint valószínű” véget értek”

Michael Bisping nem számít arra, hogy Israel Adesanyát még egyszer a UFC bajnoki címért folyó küzdelemben láthatjuk.

Bár Bisping szerint Adesanya jó teljesített a UFC 305-ön, mégis kikapott a középsúlyú bajnok Dricus Du Plessis ellen a negyedik menetben.

Adesanya legutóbbi 12 szereplése UFC címmeccs volt, de az elmúlt négyből hármat elveszített.

„Remekül nézett ki, voltak briliáns pillanatai, a 3. menetben Dricus Du Plessis-t darabokra szedte lábon. Gyönyörű ütései voltak, amelyeket tökéletes technikával vitt be, de végül elveszítette a küzdelmet. Fel kell tennünk a kérdést: Izzy-nek vége? Vége a bajnoki napjainak? Mert a válasz erre a kérdésre több mint valószínű, hogy igen. Ez a kemény valóság. Ilyen a küzdősport. Nem érdekli kiről van szó. Israel Adesanyának voltak briliáns pillanatai. Nagyon jól nézett ki, és úgy tűnt, hogy remek formában van. Egy kicsit több izom volt rajta. Komolyan vette ezt a meccset. Kiment oda és megverték. Legutóbb Sean Strickland ellen kapott ki. Két meccsel azelőtt pedig Alex Pereira ellen veszített” – mondta Bisping a YouTube-csatornáján.

Bisping rámutatott néhány példára, akik a fénykorukon túl bunyóztak, mint Chuck Liddell, Tony Ferguson és B.J. Penn. Reméli, hogy Adesanya nem tolja túl a karrierjét.

„Ha megnézzük az előzményeket, Israel Adesanya az utolsó négy meccséből hármat elveszített. Ez nagyon messze van attól a bajnoki szériától, amin keresztülment, ahol mindenkit megállított. Hosszú ideig megvédte a bajnoki övét. Ez őrült nagy nyomás és stressz a testnek. Fizikailag és mentálisan is nagy terhet jelent. Ötmenetes edzőtáborok, egyik a másik után. De vajon Isreal Adesanya karrierje a végéhez közeledik? Igen, valószínűleg, mert csak egy csúcsod van, kettő nincs. Ezért hívják csúcsnak. És ha végignézed a küzdősportok történetét, mindig ez történik.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ