(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Turki Alalshikh a Jake Paullal való közös munkáról: „Akkor támogatnám őt, ha…”

Turki Alalshikh szaúdi bokszpromóter nem kíván Jake Paullal együtt dolgozni, amíg a YouTuber nem áll készen arra, hogy igazi bokszolók ellen is kipróbálja magát.

Eddig Paul egy sor olyan, már túlkoros MMA harcos ellen küzdött, mint Ben Askren, Tyron Woodley, Anderson Silva és Nate Diaz. Legutóbb a BKFC sztárja, Mike Perry ellen szerzett egy győzelmet a hatodik menetben. Legközelebb a sportág történetének egyik legikonikusabb bokszolója, Mike Tyson ellen próbál majd győzelmet aratni.

Míg a küzdelmet néhány bokszrajongó izgatottan várja, hogy Tysont újra akcióban láthatja, a szakírók a kettőjük közötti korkülönbség miatt nagyrészt kritikusan nyilatkoztak az összecsapásról. ’Iron Mike” 31 évvel idősebb Paulnál, és közel két évtizede nem indult profi bokszmérkőzésen.

Turki Alalshikh, a szaúd-arábiai Általános Szórakoztatási Hatóság elnöke világossá tette, hogy nem fog együtt dolgozni a „problémás gyerekkel”, amíg az nem áll készen arra, hogy valódi ellenfelekkel küzdjön.

„El kell dönteni, hogy mit akar. Ha bokszoló akar lenni, akkor nagy meccseket kell vívnia ökölvívók ellen. Ez a véleményem. Ha együtt akar dolgozni a Riyadh Season-nal, akkor igazi bunyósok ellen kell ringbe lépnie. Akkor támoganám őt” – mondta Alalshikh a Boxing Kingdomnak.

A látszólag végtelen mennyiségű szaúdi pénzzel a háta mögött Alalshikh az elmúlt években meghódította a bokszvilágot, és olyan mérkőzések sorozatát hozta össze, amelyeket más promóterek évekig nem tudtak megvalósítani, köztük az Anthony Joshua vs. Francis Ngannou, a Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk és az első Queensbury vs. Matchroom öt az öt elleni kártyát.

Alalshikh következő nagy Riyadh Season eseménye szeptember 21-én lesz, amikor Anthony Joshua kihívja az IBF nehézsúlyú világbajnok Daniel Dubois-t az ikonikus londoni Wembley Stadionban. Dubois júniusban ideiglenes bajnokból teljes jogúvá lépett fel, miután Usyk kénytelen volt megüresíteni a címét.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ