MANCHESTER, ENGLAND - JULY 28: Tom Aspinall of England raises the interim UFC heavyweight championship belt after his knockout victory against Curtis Blaydes of the U.S. during the UFC 304 event at Co-op Live on July 28, 2024 in Manchester, England. (Photo by Ben Roberts Photo/Getty Images)

Aspinall készenlétben, szerinte Jones és Miocic is bármikor megsérülhet

Még semmi sem hivatalos, de Tom Aspinall azt mondja, hogy már úgy kezdett el edzeni, mintha novemberben egy UFC bajnoki mérkőzésre szállna be.

Mivel novemberre várhatóan lefoglalták a Jon Jones és Stipe Miocic közötti nehézsúlyú címmeccset, Aspinall megkezdte a felkészülést arra az esetre, ha a UFC hívná, hogy be kellene ugrani.

A promóció még nem jelölte ki Aspinallt a Jones vs. Stipe mérkőzés hivatalos tartalékosának, de ez nem akadályozza meg abban, hogy úgy készüljön, mintha az lenne.

„Újra edzek. Elkezdtem újra mozogni egy kicsit az edzőteremben, készülök a pletykált meccsre – ami még nincs megerősítve -, ami nyilvánvalóan a Jon Jones vs. Stipe Miocic, New York City. Ahogy mondtam, ez a meccs még nincs megerősítve, de a legutóbbi, Curtis Blaydes elleni meccsem után volt némi szó arról, hogy én leszek a tartalék bunyós. A UFC közvetlenül velem beszélt erről. Azt mondtam: ‘Benne vagyok. Ha valaki visszalép, itt vagyok” – mondta Aspinall a YouTube-csatornáján.

Jones 2023 márciusában nyerte el a Francis Ngannou által megüresedett UFC nehézsúlyú bajnoki címet, de még nem védte meg azt. Tavaly novemberben Miocic ellen kellett volna visszatérnie, de sérülést szenvedett. Közben Aspinall megnyerte a UFC ideiglenes címét Sergei Pavlovich ellen, és júliusban megvédte azt Curtis Blaydes ellen.

Aspinall munkássága ellenére a UFC mégis kitartott a Miocic elleni mérkőzés mellett, aki 2021 óta nem harcolt. Bár bizonyítékot nem adott, Aspinall azt állítja, hogy a 42 éves Miocic sérülést szenvedett, és lehet, hogy nem tudja vállalni a küzdelmet, ami még több okot ad arra, hogy készenlétben maradjon.

„Ahogy mondtam, ezek egyelőre csak pletykák. Sok a beszéd, de még nincs semmi bejelentve. Ezek mind pletykák. Hallottam olyanokat, hogy Stipe esetleg megsérült. Ezeket a dolgokat a belső körből hallom. Stipe, azt hiszem, tegnap volt a születésnapja (augusztus 19-én), 42 éves. Jon Jones, millió mérföldet futott, ő is sérülésveszélyes. Készen állok. Még nem is vagyok a fénykoromban. Ki vagyok éhezve rá. Bármelyikükkel megküzdök a vitathatatlan címért, bármikor. Készen állok.”

Miocic reagált is azokra a hírekre, miszerint megsérült.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ