LAS VEGAS, NEVADA - AUGUST 24: Caio Borralho of Brazil reacts after his victory against Jared Cannonier in a middleweight fight during the UFC Fight Night event at UFC APEX on August 24, 2024 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC)

Borralho legyőzte Cannoniert: „Én vagyok az új arc a divízióban, kedden szeretném, ha a nevemet az első ötben látnám”

Nem könnyű betörni az UFC-ben az első ötbe, de Caio Borralho viszonylag rövid idő alatt és hibátlanul megcsinálta.

A brazíliai Sao Paulóból származó 31 éves harcos, Borralho karrierje legnagyobb győzelmét aratta, egyhangú pontozással nyert Jared Cannonier ellen.

A győzelem 7-0-ra javította a UFC-ben elért mérlegét, és azonnal beillesztette a nevét a középsúlyú bajnoki címért folyó küzdelembe. Cannonier a divízió 5. helyén állt a Las Vegas-i Apexben megrendezésre kerülő UFC Fight Night előtt.

„Hosszú ideje elképesztő teljesítményt nyújtok a UFC-ben, és ez sosem volt könnyű út. Minden ellenfelem kemény volt, és azt hiszem, mindannyian a legjobbat hozták ki belőlem ebben a ketrecben, és azzá a sportolóvá tettek, aki vagyok. Én vagyok az új arc a divízióban. Kedden szeretném, ha a nevemet az első ötben látnám” – mondta Borralho.

Mindhárom bíró Borralho javára értékelte a mérkőzést: 49-45, 49-45 és 48-46. Meggyőző győzelmet aratott a brazil, de nem volt könnyű. Cannonier, aki idén töltötte be a 40. életévét, többször is megsebezte Borralhót. A negyedik menetben egy kemény jobbegyenest lőtt át Borralho védelmén, ami felrepesztette a jobb szeme alatt. Borralho azonban mindezt jól viselte, és a UFC Stats szerint 141-84 ütésszámmal felülmúlta Cannoniert.

„Sokat tanuljuk ezt a játékot, és mindent beleadunk. i vagyunk a Fighting Nerds, és azért jövünk, hogy átvegyük a hatalmat.”

Borralho, aki 2021-ben írt alá a UFC-hez, miután kétszer nyert Dana White Contender Series-ében, nem vesztegette az időt, hogy kihívja a címvédő Dricus Du Plessist.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ