Daznboxing/instagram

Tyson Fury és Oleksandr Usyk újabb fenyegetéseket küldött egymásnak

Alig néhány hónappal a legendás, vitathatatlan címmérkőzésük után Tyson Fury és Oleksandr Usyk alig várják, hogy újra összecsapjanak, és a közösségi médiában máris üzengetnek egymásnak, miközben az óra ketyeg az izgalmas visszavágó előtt.

A Fury és Usyk meccs félidejében úgy tűnt, hogy a Cigánykirály mérete és esetlensége túl nagy falat lesz az egykori cirkálósúlyú uralkodó számára,  és mind a négy világbajnoki cím Tyson Fury kezében köt ki. Azonban, ahogy azt már számtalan alkalommal láthattuk az ukrán klasszistól, Usyk a meccs utolsó szakaszában képes volt a gázra taposni, és a kilencedik menetben majdnem megállította a britet. Végül megosztott döntéssel megszerezte a címeket Fury orra elől, véget vetve a Cigánykirály 35 meccses veretlenségi rekordjának.

Fury szinte azonnal élt a lehetőséggel, és érvényesítette a visszavágó záradékát. Turki Al-Alshikh pedig gyorsan lefoglalta a pár második meccsét decemberre. Bár ezúttal nem a vitathatatlan trón lesz a tét. Usyk nem sokkal a Fury-győzelem után kénytelen volt megüresíteni IBF-címét, amit Daniel Dubois örökölt meg, miután ő volt az ideiglenes bajnok – ezt a címet a horvát Filip Hrgovic júniusi legyőzésével érdemelte ki.

A tét tehát három bajnoki öv lesz. A párosnak azonban nincs szüksége flancos promócióra, forgatókönyvre vagy gyártott történetre ahhoz, hogy elindítsa a mérkőzés előtti procedúrát. Usyk kezdeményezte az első oda-vissza szócsatát a második összecsapásuk előtt, amikor egyszerűen csak megkérdezte riválisát egy Instagram-posztban, hogy készen áll-e már.

„Barátom, Tyson Fury. Készen állok december 23-ra. Te felkészültél?”

Eközben Fury provokatívabb választ adott, és arról tájékoztatta az egyetlen bunyóst, aki eddig legyőzte őt, hogy december 23-án „szét lesz zúzva”.

Annak ellenére, amit Usyk és Fury állít, a második meccsükre december 21-én kerül sor, december 23 nem jó dátum.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ