Dmitry Bivol Day of Reckoning: Fight Night
RIYADH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 23: Dmitry Bivol looks on during his ring walk prior to the IBO and WBA Super World Light Heavyweight title fight between Dmitry Bivol and Lyndon Arthur during the Day of Reckoning: Fight Night at Kingdom Arena on December 23, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Richard Pelham/Getty Images)

Bivol: „Olyan, mintha a karrierem végállomásához érkeztem volna ebben a súlycsoportban”

Dmitry Bivolnak türelmesnek kellett lennie, de a WBA félnehézsúlyú világbajnok elkezdheti visszaszámolni a napokat, és hamarosan megkapja a régóta várt esélyt, hogy beteljesítse élete álmát.

Október 12-én Bivol a WBC, IBF és WBO címvédő Artur Beterbiev ellen küzd meg a vitathatatlan címért.

A veretlen bajnokok lehetséges összecsapásáról már évek óta beszéltek és vitatkoztak. Végül június elsejére lefoglalták a meccsüket, ám Beterbiev térdsérülés miatt kénytelen volt visszalépni.

„Boldog vagyok, hogy közel vagyok a célomhoz. Olyan, mintha a karrierem végállomásához érkeztem volna ebben a súlycsoportban.  Ez a cél arra motivált, hogy jobb legyek. Hogy felébredjek reggelente és elmenjek az edzőterembe. El akarom érni ezt a célom” – mondta Bivol a Queensberrynek.

Bivol a világ ökölvívásának egyik legagyafúrtabb bunyósa. Karriert csinált abból, hogy megfejti az ellenfeleit, majd szisztematikusan lefegyverzi őket, és aztán kiváló boksztudásával megnyeri a meccset. Szinte biztos, hogy Beterbiev az eddigi legnagyobb fizikai kihívás elé állítja a 33 éves bunyóst. A normális bokszolói logika azt diktálná, hogy 39 évesen Beterbievnek lassulnia kell, de Beterbiev legutóbbi teljesítménye vitathatatlanul lenyűgöző volt. Januárban a legjobb formáját hozta, amikor hét menetben földbe döngölte és megállította a korábbi szuperközépsúlyú bajnok Callum Smitht. Az ellenfelei csak annyit tehetnek, hogy tanulmányozzák a korábbi meccseit, és felkészülnek arra, hogy egy csúcsformában lévő Beterbievvel kell szembenézniük.

Bivolnak minden esélye megvan arra, hogy véget vessen Beterbiev szériájának, és ami talán a legfontosabb, hisz abban, hogy képes erre.

„Nagyszerű bunyós, ütő. Emellett jó a technikája is. Természetesen nézem a mérkőzéseit. Nem túl sokat, de a legutóbbi meccseit megnéztem. Jó teljesítményt nyújtott Smith ellen. Megmutatta, hogy még mindig van ereje, magabiztos. Jó meccs volt. Majd a ringben meglátjuk, hogy milyen lesz. Ez egyáltalán nem személyes ügy. Csak annyit mondhatok, hogy hiszek a képességeimben, és mindent meg fogok tenni azért, hogy vitathatatlan világbajnok legyek, és képes vagyok rá.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ