Getty Images

Hearn tudja, a 2025-ös év az utolsó esély

A régóta várt nehézsúlyú mérkőzésnek Anthony Joshua és Tyson Fury között „mindenképpen” 2025 végéig meg kell történnie, különben soha nem kerül rá sor – állítja Eddie Hearn promóter.

A brit ökölvívás két generációs sztárja közötti szupermeccs már évek óta szóba került, de a tárgyalások során mindig elakadtak a felek.

A 34 éves Joshua a Wembley Stadionban az IBF-övért hívja ki Daniel Dubois-t, a 36 éves Fury pedig a decemberi visszavágón Oleksandr Usykkal csap össze – aki a másik három elismert világbajnoki címet birtokolja.

„Szerintem sor kerül a AJ-Fury összecsapásra, függetlenül attól, hogy Fury nyer-e vagy sem, de a mérkőzés nagysága a következő két eredményüktől függ” – mondta Hearn a BBC Sportnak.

Mivel Szaúd-Arábia jelentős összegeket fektetett be a bokszba, újra van remény arra, hogy a mérkőzés végre megvalósul.

„Ha AJ megveri Dubois-t és Fury megveri Usykot, akkor megvan a sportág történetének eddigi legnagyobb mérkőzése. Ha az egyik veszít, a másik pedig nyer, akkor is egy óriási meccs lesz” – tette hozzá Hearn.

Joshua sírva fakadt, miután 2022-ben Usyk ellen sorozatban másodszor is vereséget szenvedett, de egy négymeccses győzelmi szériával visszadolgozta magát a világbajnoki cím kötelező kihívójának pozíciójába. Ha legyőzi Dubois-t, akkor a nagy Muhammad Ali, Lennox Lewis, Vitali Klitschko és Evander Holyfield példáját követi majd azzal, hogy háromszoros nehézsúlyú világbajnok lesz.

„Két győzelemre vagyunk a vitathatatlanságtól, és egy győzelemre attól, hogy a vitathatatlan meccs következzen. Őszintén hiszem, hogy meg fogja csinálni. Az emberek mindig azt kérdezik tőlem, ki lesz a következő AJ. Meg kell érteniük, hogy ez az ember egyszeri, és soha nem lesz másik. Bármit is gondolsz a bokszolói képességeiről, abból a szempontból, hogy hogyan lépett túl a sportágon, hogyan változtatta meg a bokszot azzal, hogy a stadionküzdelmeket a normalitás részévé tette, ez soha nem fog megismétlődni.”

A 27 éves Dubois először védheti meg a címét, amelyet azután nyert meg, hogy ideiglenes világbajnoki címről teljes jogú világbajnokká léptették elő, amikor Usyk megüresítette az IBF övét.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ