Getty Images

Ali Abdelaziz: „Umar Nurmagomedov UFC bajnok lesz, majd címmeccset ad Sean O’Malley-nek”

Ali Abdelaziz úgy gondolja, hogy Sean O’Malley még mindig a legnagyobb harc a harmatsúlyú divízióban.

O’Malley a UFC 306 főmérkőzésén egyhangú pontozással veszítette el Merab Dvalishvili ellen a harmatsúlyú bajnoki címét. Később kiderült, hogy 10 héttel a meccs után elszakadt a labruma, és október 3-án megműtik.

Dvalishvili nemtetszése ellenére Abdelaziz arra számít, hogy bunyósa, Umar Nurmagomedov kapja a következő címmeccset. Győzelme esetén Abdelaziz azt szeretné, ha Nurmagomedov O’Malley ellen vívná első címvédését.

„Szeretném, ha Sean O’Malley ellen lenne az első címvédése. Úgy gondolom, Umar megveri Merabot, és utána Umar egy vereségből érkező címmeccset ad neki. Sean O’Malley az egyik legnagyobb sztár a sportágban. Ez az üzlet a pénzkeresésről szól, és szerintem Sean O’Malley megérdemel egy címmeccset egy vereség után. Tudod miért? Mert Sean O’Malley mindenkinek pénzt hoz a divízióban. Merab nem. Még Umar sem, de ez változni fog, mert kétmilliárd ember áll a háta mögött. Ő lesz a második Khabib (Nurmagomedov). Nem sokat beszél. Kicsit több trash talk kell a részéről, mint Khabibnak, de Umar egy különleges harcos” – mondta Abdelaziz az ESPN-nek.

Abdelaziz tisztázta, hogy Nurmagomedov azzal fog harcolni, akit a UFC ajánl, de azzal érvelt, hogy egy O’Malley elleni küzdelem vonzaná a legnagyobb közönséget.

„Umar bárkivel megküzd, lehet Petr Yan vagy Figueiredo, de ez a pénzkeresésről szól. Sean O’Malley pedig – korábban senki sem foglalkozott a harmatsúlyú divízióval. Meg kell adni neki a bizalmat. Nem ismerem Sean O’Malley-t, nem vagyunk barátok, nincs rózsaszín hajam, de a srác nagy hype-ot hozott a súlycsoportnak. Hogyhogy nem kap címmeccset egy vereség után? Frankie Edgar, Izzy (adesanya) is kapott esélyt. Ez a hype-ról, az üzletről, a pénzkeresésről szól. Figyelj, Figueiredo és Merab, senkit sem érdekel. Petr Yan és Merab szintén. Az Umar és Merab, illetve a Sean O’Malley meccs érdekli az embereket.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ