UFC 294: Usman v Khamzat Chimaev
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - OCTOBER 21: Khamzat Chimaev of the United Arab Emirates reacts after the conclusion of a middleweight fight against Kamaru Usman of Nigeria during the UFC 294 event at Etihad Arena on October 21, 2023 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Többszöri kórházi kezelés után Khamzat Chimaev visszatér régi edzőjéhez

Miután egészségügyi problémák miatt többször is visszalépett a küzdelmektől, Khamzat Chimaev újra találkozik eredeti birkózó edzőjével, hogy megpróbálja átalakítani edzésprogramját és elkerülni a túlterhelést.

2020 óta a „Borz” évente átlagosan alig egy meccset vívott, és nem kevesebb, mint hat tervezett mérkőzése hiúsult meg valamilyen okból kifolyólag. Júniusban Chimaev a korábbi középsúlyú bajnok Robert Whittaker ellen harcolt volna Szaúd-Arábiában. Kevesebb mint két héttel a mérkőzés előtt Chimaev visszalépett, miután egy meg nem nevezett betegség ledöntötte a lábáról.

A változtatásra elszánt, veretlen csecsen szupersztár egy nemrégiben adott interjúban elárulta, hogy visszatért a legendás birkózóedzővel, Salim Noutsalkhanovval való együttműködéshez, hogy olyan edzésmódszert alkalmazzon, amely inkább a regenerálódásra összpontosít, mintsem arra, hogy minden alkalommal, amikor belép az edzőterembe, kimerítse magát.

„A lényeg az, hogy most már hagynak pihenni és megfelelően regenerálódni. Régebben addig mentem az edzőterembe, és addig edzettem, amíg nem végeztem ki magam. De aztán a kórházban kötöttem ki. Az immunrendszerem feladra és beteg lettem. Most már jobb megközelítést alkalmazok. Jó edzőkkel dolgozom. Salim [Noutsalkhanov] sok világbajnokot nevelt fel. Buvaisar Saitievet is ő edzette a pekingi olimpiára. Ilyen emberekkel nagy lépést teszek előre.”

Khamzat Chimaev UFC-karrierje gyorsan és száguldóan indult, nyolc hét alatt három győzelmet szerzett, de a COVID-19 elleni csata nagyon megviselte, sőt, egy ponton még a visszavonulás gondolatát is felvetette. Szerencsére ‘Borz’ teljesen felépült, és Li Jingliang, Gilbert Burns, Kevin Holland és Kamaru Usman ellen is megmérkőzött azóta.

Chimaev a tervek szerint október 26-án, az Abu Dhabiban megrendezésre kerülő UFC 308-on tér vissza, ahol Robert Whittakerrel találkozik egy átütemezett összecsapáson.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ