LONDON, ENGLAND - JUNE 26: Anthony Joshua and Daniel Dubois face off during a Press Conference ahead of their Heavyweight contest at Wembley scheduled for 21 September 2024 on June 26, 2024 in London England. (Photo by Mark Robinson/Matchroom Boxing/Getty Images)

A „gladiátor” Anthony Joshua valamivel nehezebb, mint Daniel Dubois

Bokszrajongók százai töltötték meg pénteken a londoni Trafalgar Square-t, hogy megnézzék Anthony Joshua és Daniel Dubois mérlegelését és utolsó találkozóját a szombaton a Wembley Stadionban megrendezésre kerülő IBF nehézsúlyú címmeccsük előtt.

Joshua 252 fontot nyomott, valamivel nehezebb volt, mint Dubois, aki 248 fontot nyomott a mérlegen.

Miután lelépett a mérlegről, Joshua egy kéréssel fordult a szurkolókhoz, akik többsége neki szurkolt.

„Ha kérhetek egy szívességet, menjetek haza ma este, és imádkozzatok értem, a holnapi sikerért, hogy háromszoros nehézsúlyú világbajnok legyek. Gladiátorként tekintek magamra, és holnap egy arénába lépek, hogy fellépjek az emberek előtt, akik szeretik a vért, a zsigereket és a dicsőséget látni.”

Dubois valamivel visszafogottabb volt, és fókuszáltabbnak tűnt.

„Készen állok a harcra, ideje ringbe szállni és küzdeni. Készen állok. Sok munka van benne, sok edzés. Bármilyen eszközzel is, de győzni fogok!”

A mérlegeléssel lezárult egy eseménydús bokszhét, amelynek eseményei London legikonikusabb helyszínein zajlottak. Joshuáról Hearn azt mondta, hogy karrierje legjobb formájában van, de figyelmeztetett, hogy Dubois kemény teszt lesz.

„AJ olyan állapotban van, amilyenben még soha nem láttam őt. Úgy értem, mindig ideges vagyok a meccsei miatt, de mentálisan és fizikailag is nagyon felkészültnek tűnik. De Dubois nem könnyű eset, nem lesz könnyű meccs. De hiszem, hogy győzni fog, és háromszoros nehézsúlyú világbajnok lesz” – mondta Hearn.

Turki Alalshikh, a szaúd-arábiai Általános Szórakoztatási Hatóság elnöke csütörtökön megerősítette, hogy a jegyek elkeltek, a Wembleybe szombat este 96 ezres tömeg lesz.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ