(Photo by Bradley Collyer/PA Images via Getty Images)

Beterbiev vs. Bivol – Tony Bellew elárulta, szerinte hogyan birkózott volna meg a félnehézsúlyú uralkodókkal

Tony Bellew félnehézsúlyban rengeteg mindent elért, de a csúcsra törő álma 2013-ban szertefoszlott, amikor a WBC cím megszerzésekor vereséget szenvedett Adonis Stevensontól.

Ezt követően Bellew cirkáló- és nehézsúlyba is feljebb ment, de a félnehézsúlyból emelt fővel távozott, miután különböző címeket szerzett. Ezen a hétvégén Artur Beterbiev és Dmitry Bivol csapnak össze egymással a félnehézsúlyú vitathatatlan címért, és a liverpooli ökölvívó izgatottan várja a meccset.

Emlékezetes pályafutása során Bellew olyan nagy nevekkel mérkőzött meg a divízióban, mint Nathan Cleverly, Ovill McKenzie és Isaac Chilemba, de mit gondol Bellew, hogyan boldogulna a mostani nagyágyúkkal?

A DAZN News exkluzív rovatában Bellew elmondja, szerinte hogyan alakulnának a Beterbiev és Bivol elleni küzdelmei.

Bellew vs. Bivol „Ez egy nagyon nehéz meccs lenne számomra, és nem tudom, hogyan tudnám a legjobban megközelíteni, mert az ellenfelem minden téren kiváló. Mindig is azt mondtam, hogy Oleksandr Usyk volt a legjobb bunyós, akivel valaha is találkoztam, és a képességek tekintetében Bivol is ott van, ha a régi riválisomhoz hasonlítom. Túl kell élni az ütéseit, és be kell törni hozzá. Ha ez sikerül is, nem biztos, hogy eleget tudsz dolgozni azon, hogy a magad javára fordítsd a meccset. Canelo mindent megpróbált Bivol ellen, és mindig volt válasza. Túl okos, és bár örömmel fogadnám a kihívást, hogy ringbe szálljak ellene, nem vagyok benne biztos, hogy lenne elég erőm a győzelemhez.”

Bellew vs. Beterbiev „Ez az a meccs, ahol úgy érzem, több esélyem lehetne, de ez attól még egy pokolian nehéz feladat lenne. Beterbiev ad az ellenfeleknek lehetőségeket, a védekezése sehol sem olyan feszes, mint Bivolé, de ha megsérül, akkor nagyon veszélyes. A tervem az lenne, hogy közel kerüljek hozzá és belülről dolgozzam meg. De okosan figyelnem kell, mert ha eltalál egy ütéssel, jó éjt. A félnehézsúlyú mérkőzéseim vége felé nagyon küzdöttem a súlyommal, és ez nagyban hozzájárult a Stevenson elleni vereségemhez. Ha Beterbiev ellen is hasonló állapotban indulnék neki a meccsnek, akkor nagyon gyorsan vége lenne számomra. Ha teljesen egészséges lennék és jól érezném magam, akkor biztos lennék benne, hogy valami nagyot tudnék alkotni ellene, de ő már korábban bizonyította, hogy remekül vissza tud jönni a meccsbe, és egy ütés is elég neki a sikerhez. Lenne némi sikerélményem ellene, mert láttam már nálam gyengébb bunyósokat is jól bunyózni vele szemben, de aggódnék az ütései miatt. Lennének pillanataim, de nem vagyok benne biztos, hogy ez elég lenne, és a meccs második felében bajban lehetnék.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ