RIYADH, SAUDI ARABIA - OCTOBER 12: Turki Alalshikh, Chairman of the General Entertainment Authority, watches the Lightweight fight between Mohammed Alakel and Jesus Gonzalez as part of the Riyadh Season - IV Crown Showdown card at Kingdom Arena on October 12, 2024 in Riyadh. (Photo by Richard Pelham/Getty Images)

Alalshikh szerint nem igazságos a Beterbiev-Bivol eredmény, kiszivárogtatta a Dubois vs Joshua 2 dátumát

Közeledik az IBF nehézsúlyú világbajnok bokszoló, Daniel Dubois és a korábbi kétszeres nehézsúlyú világbajnok, Anthony Joshua visszavágója, mivel a bokszfinanszírozó Turki Alalshikh szombaton a szaúd-arábiai Kingdom Arénában tartott beszédében bejelentést tett.

A teltházas este főmérkőzésén Artur Beterbiev nyerte meg a vitathatatlan félnehézsúlyú világbajnoki címet, amikor többségi döntéssel legyőzte Dmitry Bivolt, amiért a promóter, Eddie Hearn rögtön tiltakozott, és a mérkőzés visszavágóját követelte.

Dubois szeptember 21-én könnyedén legyőzte Joshuát. Dubois felnőtt a feladathoz, amikor 96 ezer ember előtt, a londoni Wembley Stadionban eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, és egy domináns mérkőzés ötödik menetében megsemmisítette Joshuát. Hogy a visszavágó más eredményt hoz-e, azt még nem tudni, de az biztos, hogy ismét látványos küzdelem lesz, amikor a két nehézsúlyú bokszoló február 22-én visszavágót vív egymással.

Alalshikh azt is elmondta, hogy a Queensberry és a Matchroom visszavágójára is ezen a napon kerül sor, és a szervezők már tárgyalnak arról, hogy milyen mérkőzéseket hozzanak össze. A Queensberry, mint ismeretes, 5-0-s egyoldalú győzelmet aratott legutóbb.

„Februárban jön a Dubois-Joshua 2, az 5 vs. 5, plusz néhány további mérkőzésről is tárgyalunk.”

Alalshikh a Riyadh Season bokszkártya után beszélt, amelynek főszereplői a félnehézsúlyú riválisok, Artur Beterbiev és Dmitry Bivol voltak. Beterbiev szűk, vitatott különbséggel győzött.

„Ez volt az egyik legjobb bunyó, amit az elmúlt 20 évben láttam, de szerintem az eredmény nem igazságos.”

A visszavágóra valószínűleg 2025-ben kerül sor.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ