RIYADH, SAUDI ARABIA - OCTOBER 12: Ben Whittaker reacts after falling out of the ring with Liam Cameron during a clinch during the Light Heavyweight fight between Ben Whittaker and Liam Cameron as part of the Riyadh Season - IV Crown Showdown card at Kingdom Arena on October 12, 2024 in Riyadh. (Photo by Richard Pelham/Getty Images)

Cameron szerint Whittaker elmenekült előle: „Határozottan legyőztem őt. Nem igazságos, ami velem történik”

Liam Cameron úgy véli, Ben Whittaker „kiutat” kereshetett azzal, hogy sérülten hagyta el a ringet. A páros az Artur Beterbiev vs. Dmitry Bivol előmérkőzésén találkozott szombat este, de a mérkőzésük érdekes módon ért véget.

Szoros volt a küzdelem, és a párost alig lehetett elválasztani egymástól, ahogy közeledett az ötödik menet. Majd hirtelen átestek a felső kötélen, és kiestek a ringből, ami az ötödik menet végén megállította a küzdelmet. Whittaker megsérült, és a jobb lábát kezelték, ami miatt nem tudta folytatni a párharcot, így a pontozóbírók korán akcióba léptek.

Mindkét bunyós számára frusztráló végkifejlet volt, de Cameron azt állította, hogy riválisa elfogyott, és talán ő maga döntött úgy, hogy nem folytatja.

„A kölyök már a második menetben kimerült, nagyon fáradt volt. Az utolsó harminc másodpercben még odatette magát, de már nem maradt semmi erő benne. Határozottan legyőztem őt. Nem igazságos, ami velem történik, a legutóbbi meccsemen megosztott döntéssel kikaptam, ez pedig döntetlen lett. Mit kell még tennem? Soha életemben nem volt promóciós szerződésem. Ma mindent megtettem, ami tőlem telik, és úgy gondolom, ez elég is volt a győzelemhez” – mondta a DAZN-nek adott mérkőzés utáni interjújában.

Ezután megkérdezték tőle, hogy szerinte Whittaker „elmenekült-e” előle.

„Igen, 100 százalék. Ezt a kamerán is látni lehet majd.”

Whittakert a folytatásra képtelennek nyilvánították, és felsegítették a székre. A „Sebész” nehezen tudta kihangsúlyozni szokásos dominanciáját az estén, Cameron határozott elszántságot mutatott. Úgy vélte, eleget tett ahhoz, hogy a végén az ő kezét emeljék a magasba, de a végső pontozólapok döntetlennek látták a meccset. A végeredmény egy megosztott technikai döntetlen lett, a pontozás 58-57, 57-58 és 58-58 volt. Ez az eredmény 8-0-1-re módosította Whittaker tökéletes mérlegét, miközben a rijádi helyszínről azonnal kórházba szállították.

Várhatóan ennek a párharcnak lesz folytatása, tekintettel a szerencsétlen végkifejletre. Whittaker sérülésének megállapításához orvosi szakértői vizsgálatra lesz szükség. Valószínűleg 2025-ben jöhet a visszavágó.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ