RIYADH, SAUDI ARABIA - OCTOBER 12: Artur Beterbiev celebrates after a win over Dmitry Bivol in their headlining bout as part of the Riyadh Season - IV Crown Showdown at Kingdom Arena on October 12, 2024 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Mark Robinson/Matchroom Boxing/Getty Images).

Beterbiev nem elégedett a teljesítményével: „Megtiszteltetés számomra, hogy vitathatatlan bajnok lettem.”

Az újdonsült, vitathatatlan félnehézsúlyú világbajnok, Artur Beterbiev vegyes érzéseket táplál a Dmitry Bivol elleni, szombati többségi döntéssel elért győzelmét követően.

Beterbiev lassan kezdett, majd erősen zárt, és 116-112, valamint 115-113-as pontozással verte Bivolt, míg egy harmadik bíró 114-114-re értékelte a mérkőzést. A bírók a 12 menetből 10-et egyformán értékeltek, mivel a szorgalmasabb Beterbiev 682 ütésből 137-et, míg Bivol 423 ütésből 142-t ért el.

A mérkőzés utáni, szaúd-arábiai sajtótájékoztatón Beterbiev nem volt elégedett a Bivol elleni, pályafutása első pontozásos győzelmét követően.

„Jó munkát végzett. Nem tudom, ő hogyan értékeli ezt az egészet, de nem vagyok rossz bokszoló. Nem végeztem rossz munkát. Csak néhány részét csináltam meg annak, amire készültem. Nem tudom, hogy miért. Mindig kritikus vagyok magammal szemben. Még akkor is, amikor az összes korábbi meccsemet kiütéssel nyertem, mindig panaszkodtam a képességeimre és a teljesítményemre. Ezért nem tetszik, amit most csináltam. Mindig jobb akarok lenni. Szükségem volt arra, hogy aludjak pár menetet, aztán felébredjek. Talán a térdsérülésem volt az oka, talán más. Nem tudom. Nem hiszem, hogy nagy bokszoló lennék, de nem vagyok rossz. Megtiszteltetés számomra, hogy vitathatatlan bajnok lettem.”

Beterbiev régi kanadai edzője, Marc Ramsay is csatlakozott Beterbiev félig-meddig üres pohár érzéséhez.

„Jól csináltuk. Nem volt rossz teljesítmény. De hisszük, hogy még jobbak lehetünk. Örülünk minden övnek, de hétfő reggel új célt és kihívást kell találnunk, és tovább kell nyomulnunk.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ