Turki Alalshikh Day of Reckoning: Fight Night
RIYADH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 23: Turki Alalshikh, Chairman of the Saudi General Authority for Entertainment, looks on prior to the Day of Reckoning: Fight Night at Kingdom Arena on December 23, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Richard Pelham/Getty Images)

Turki Alalshikh 4 szavas üzenete Dmitry Bivolnak a Beterbiev-vereség után

Dmitry Bivol elszalasztotta az esélyt, hogy egyesítse a félnehézsúlyt, miután szombat este, a szaúd-arábiai Rijádban elszenvedte pályafutása első vereségét Artur Beterbiev ellen.

A mérkőzés végigment, és végül a ringbírók vitathatóan Beterbievnek ítélték a mérkőzést, Bivol promóterének, Eddie Hearnnek a legnagyobb dühére. A másik ember, aki egyáltalán nem volt elragadtatva az ítélettől, a szaúd-arábiai bokszfőnök, Turki Alalshikh volt. Miután kihirdették Beterbiev többségi döntéssel elért győzelmét, Alalshikh azonnal odament Bivolhoz, hogy beszéljen vele. Az est három bírója közül kettő úgy döntött, hogy Beterbiev nyerte a mérkőzést, a harmadik döntetlennek látta. A bírók mentségére szóljon, hogy nehéz volt a találkozót pontozni, mivel nagyon szoros csata volt. Beterbiev könyörtelenül agresszív volt, míg Bivol általában a tisztább ütéseket vitte be.

Alalshikh azonban nem volt biztos abban, hogy ki érdemelte volna meg a győzelmet. A felvételen úgy tűnik, hogy azt mondja Bivolnak, hogy őt látta jobbnak.

„Véleményem szerint te nyertél.”

A meccs után Alalshikh az egyik legjobbnak nevezte a mérkőzést, amit az elmúlt két évtizedben látott, és ragaszkodott hozzá, hogy minél hamarabb szeretné a visszavágót. A The Stomping Groundnak adott mérkőzés utáni interjújában Alalshikh így érvelt:

„Szerintem ez volt az elmúlt 20 év egyik legjobb bunyója, de az eredmény nem volt igazságos. A két bunyós olyan, mintha a testvéreim lennének, de úgy gondolom, Bivol két menettel többet nyert. Koncentrálni fogok, és megpróbálom megszervezni a visszavágót. Ha elfogadják, akkor jöhet.”

Tekintettel a kártyák körüli vitákra, egy második mérkőzés valószínűleg még nagyobbat szólhatna. Beterbiev, aki 2002 óta az első vitathatatlan félnehézsúlyú bajnok lett a győzelmével, a mérkőzés után kijelentette, hogy nyitott lenne a visszavágóra. Bivolt természetesen nem valószínű, hogy sokáig kellene győzködni, hogy aláírjon egy második találkozóra.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ