Nagy sikerű bírói szeminárium a Hivatásos Tagozat szervezésében

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozata nyilvános bírói szemináriumot rendezett október 22-én, a Madárfészek Akadémiának is otthont adó Kellner Ferenc Sportközpontban.

Az eseményt két nem titkolt célból hirdette meg a tagozat; az egyébként kiválóan működő bírói kar tudásának naprakészen tartása mellett ugyanis az utánpótlásképzést is célul tűzték ki.

A rendezvény minden várakozást felülmúló sikert hozott, hiszen előzetesen nem kevesebb, mint 138 fő regisztrációját igazolta vissza a HT vezetése, akik közül 109-en el is jöttek a szemináriumra. A megjelentek között az egyszerű bokszrajongók mellett egykori amatőr és profi ökölvívók, aktív és inaktív amatőr bírók, más küzdősportokban tevékenykedő bírók és szakemberek, de még az egyik szomszédos országban aktív profi bokszbíró is tiszteletét tette.

Az előadó Kovács Bence, a MÖSZ HT bíró bizottságának vezetője volt, aki bár még mindig nagyon fiatalnak számít az ökölvívóbírók között, de már most a világ egyik legjobbja. A WBO és IBF licencezel rendelkező szakember azon szűk elitbe tartozik, akik vezettek már vitathatatlan világbajnoki összecsapást, vagyis olyan küzdelmet, ahol az összes nagy világszervezet (WBC/WBO/WBA/IBF) vb-öve egyszerre terítékre került. Az ő expozéját egészítette ki Kovács „Kokó” István (MÖSZ HT elnök, WBO alelnök) oly módon, hogy a hallgatók figyelme aligha hagyott ki a négy órás képzés alatt. Bár a nagy létszám miatt most még nem volt lehetőség klasszikus gyakorlati képzésre, de – mind a pontozói, mind a ringbírói előadás végén – interaktív módon sikerült több olyan izgalmas feladatot adni az érdeklődőknek, amelyek elősegítették az Association of Boxing Commissions (Ökölvívó Szervezetek Szövetsége) szabályrendszerének megismerésére felépített anyag „befogadását”.

Ez a szeminárium volt az első lépés azok számra, akik MÖSZ Hivatásos Tagozatának bírói testületének aktív tagjává szeretnének válni. A következő pedig a novemberi számadás lesz, ahol a „bírójelöltek” elméleti vizsgát kell tenniük a hivatásos ökölvívás szabályrendszeréből.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ