(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

„Canelo már nincs azon a szinten, mint korábban, de még mindig egy fenevad”

A profiként 20-0-s mérleggel rendelkező amerikai bunyós, Edgar Berlanga elismeri Saul „Canelo” Alvarez minőségét, aki a világ egyik legjobb bokszolója, bár szerinte ezek az idők lassan véget érnek.

A 26 éves harcos úgy véli, hogy a mexikói legjobb napjai már mögöttük vannak, de még mindig reméli, hogy hamarosan megmérkőzik vele.

Berlanga, aki szombaton New Yorkban az ír Jason Quigley ellen bokszol, a BoxingScene.com-nak adott interjújában elmondta, hogy Canelo már nincs abban a helyzetben, mint egykor.

„Szerintem hanyatlik. Nem hiszem, hogy már azon a szinten van, mint korábban” – mondta Berlanga a BoxingScene.com-nak.

https://www.instagram.com/p/CtrfcbHN0gb/?hl=hu

Berlanga és Quigley június 24-én, szombaton a Madison Square Garden Hulu Színházában csap össze egymással, a New York-i már egy éve nem lépett ringbe, miután 2022. június 11-én legyőzte Roamer Angulót. Berlanga nemrég írt alá szerződést Eddie Hearnnel és a Matchroom Boxing nevű cégével. A brooklyni születésű bunyós szavait alátámasztják Canelo közelmúltbeli teljesítményei, aki nemhogy nem tudta legyőzni az orosz Dmitry Bivolt, de ki is kapott tőle, majd John Ryder ellen is átlagos teljesítményt nyújtott.

A szombati, Quigley elleni mérkőzéssel Berlanga reméli, hogy felkelti Alvarez figyelmét, és eléri a 21 győzelmet. A 26 éves bunyós 20 győzelméből 16-ot kiütéssel aratott, ami 80 százalékos sikerarányt jelent, ami több mint elegendő ajánlólevél ahhoz, hogy esélyt kapjon Canelo ellen. A New Yorki mégis tiszteli Canelo örökségét, és bár ismét megjegyezte, hogy Alvarez már nem a régi, ez nem jelenti azt, hogy elvesztette minden veszélyességét. Az idő majd megmutatja, hogy lesz-e lehetősége arra, hogy a szavait tettekkel is alátámassza.

„Canelo még mindig egy vadállat. Nem szabad elaludni a fickó ellen.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ